september 28, 2022 06:14

229 procent – Vild stigning i antallet af passagerer

Foto: Stena Line
Foto: Stena Line

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
thumbnail_image_699.JPEG
Hæver beredskabet for el- og gas - Nu er der tre lækager
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Sikkerhedszone angivet med gul afmærkning
Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

Færgeruterne Grenå-Halmstad og Frederikshavn-Gøteborg er blevet en attraktiv rute mellem Danmark og Sverige. Nye tal fra færgerederiet Stena Line, som driver ruterne, viser en stigning på 229 procent i antallet af passagerer på de to ruter i juli sammenlignet med samme periode sidste år.

Flere har fået øjnene op for Stena Lines to danske færgeruter, når de skal planlægge ferien. Mellem Danmark og Sverige har Stena Line de to ruter Grenå-Halmstad og Frederikshavn-Gøteborg, og samlet havde de to ruter en stigning i antallet af passagerer på 229 procent sammenlignet med juli sidste år.

Det er særligt passagerer fra Sverige, der har fået øjnene op for ruten, og tager fra Halmstad og Gøteborg til Danmark. Denne sommer udgjorde rejsende fra Sverige 50 procent af passagerne på Stena Lines to færgeruter mellem Jylland og den svenske vestkyst.

”Når man kan tage sin bil med på færgeoverfarten, åbner det for uendeligt mange muligheder til at udforske det danske sommerland. Det har flere svenskere opdaget, og derfor ser vi en stigning i antallet af passagerer. Også blandt de danske turister ser vi en stor interesse for færgeruterne, der er en smutvej til oplevelser i den svenske natur, hvor blandt andet glamping og aktive ferietilbud med for eksempel cykling eller vandring hitter,” siger Julia Kronberg, Group Marketing & Acquisition Manager hos Stena Line.

Denne sommer rejste 25 procent af passagerne på Stena Lines to færgeruter mellem Jylland og den svenske vestkyst fra Danmark mod Sverige.

Med restauranter, legeområder og butikker ombord starter ferien allerede på færgen. Stena Nautica sejler fra Grenå til Halmstad i Sverige på kun 4 timer og 35 minutter, mens ruten fra Frederikshavn til Gøteborg kun tager 3 timer og 30 minutter med en af de tre færger Stena Danica, Stena Jutlandica eller Stena Vinga. På begge ruter kan man nemt tage sin bil med, og det giver fleksibilitet til at komme rundt på egen hånd, når man er fremme på ferien.

Udover danskere og svenskere kommer passagererne på de to færgeruter Grenå-Halmstad og Frederikshavn-Gøteborg fra lande som Holland, Norge og Tyskland. Bookingtallene viser desuden, at Stena Line har næsten lige så mange norske passagerer som i 2019, hvor færgerederiet drev ruten mellem Oslo og Frederikshavn.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
Stena Nautica
Spændende video: Sådan findes synderen ved et olieudslip

Relaterede artikler