september 28, 2022 05:05

Borgerdialog om Lynetteholm skydes i gang

Lynetteholm. Illustration Cowi / Arkitema / Tredje Natur
Lynetteholm. Illustration Cowi / Arkitema / Tredje Natur

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
thumbnail_image_699.JPEG
Hæver beredskabet for el- og gas - Nu er der tre lækager
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Sikkerhedszone angivet med gul afmærkning
Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

Københavns Kommune inviterer til borgerdialog om Lynetteholm, hvor københavnerne kan komme med input og idéer til den videre udvikling af den nye bydel.

Hvad er vigtigt, når Lynetteholm skal udvikles med alt fra boliger og grønne områder til cykelstier? Og hvad kan vi lære af de seneste 20 års byudvikling i København, når Lynetteholm skal udvikles?

Københavnerne skal inddrages, når Lynetteholm skal udvikles. Derfor skyder Københavns Kommune en ny borgerdialog i gang, der har til formål at samle idéer og input gennem en række aktiviteter og events. Tanker og tilbagemeldinger fra dialogen med københavnerne samles herefter i en grønbog, som bliver lagt frem til politisk drøftelse i Borgerrepræsentationen.

”Lynetteholm er et stort projekt. Derfor har der også helt forståeligt været meget diskussion om projektet. Vi skal udvikle byen sammen, og jeg mener, at der er behov for, at vi genstarter samtalen om Lynetteholm med et langt større fokus på borgerinddragelse og dialog. Det skylder vi hinanden. Derfor skyder Københavns Kommune nu en borgerdialog i gang, hvor vi tager rundt i alle bydelene for at få input og idéer til, hvordan den nye bydel skal indrettes,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og fortsætter:

”Jeg mener, at Lynetteholm grundlæggende er et godt projekt. København og hovedstadsområdet skal stormflodssikres, og det eneste, der i dag stiger hurtigere end vandet i havet, er boligpriserne i byen. Jeg håber, at rigtig mange københavnere har lyst til at deltage i samtalen og bidrage til den videre udvikling af en fælles, grøn og bæredygtig ny bydel i København.”

Startskuddet til borgerdialogen går den 15. september 2022, hvor du kan deltage i Åbent Værksted om Lynetteholm. Herefter har du gennem en række aktiviteter mulighed for at give din mening og input til kende ved pop-up-dialog og events rundt i alle Københavns 12 bydele. Det vil være alt fra middagsarrangementer i folkekøkkener rundt i byen, hvor du får mulighed for at diskutere projektet med din sidemand, pop-up-dialog på gadeplan, online spørgeskemaundersøgelse til inddragelse af skoleklasser.

Åbent Værksted er et åbent hus-arrangement, hvor københavnere i alle aldre kan give deres input og idéer videre og få mulighed for at stille spørgsmål til fageksperter fra Københavns Kommune, By & Havn, Metroselskabet og Sund & Bælt. Der vil være visionsværksted for børn og voksne, hvor man med ord, stemningskort eller tegninger kan fortælle, hvad der er vigtigt, når Lynetteholm skal indrettes med boliger, erhverv, grønne områder, kultur- og fritidsaktiviteter mv. Der vil være 100 gratis madbilletter til de første besøgende.

Ved borgermødet den 29. september kan du få information om den Strategiske Miljøvurdering af planen for byudvikling og infrastruktur til Østhavnen, herunder Lynetteholm. Her vil fageksperter give information om høringen, og du kan stille spørgsmål til hovedkonklusionerne i planen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Stena Nautica
Spændende video: Sådan findes synderen ved et olieudslip
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området

Relaterede artikler