juni 2, 2023 09:47

Nyt partnerskab skal gøre Nordjylland førende inden for CO2

Arkivfoto: Peter Gonzalez / Unsplash
Arkivfoto: Peter Gonzalez / Unsplash

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 18.45
MaritimeDirect - Nyt magasin er på gaden
koege-havn-2016-832x416
Stor affaldsbrand på Køge Havn - Politiet advarer sejlende
default
Byråd godkender stor havneudvidelse i Fredericia
FSO Safer
Danmark sender millioner til at tømme olietanker ved Yemens kyst
Foto Aabenraa Havn
Efter forundersøgelse: Virksomhed dropper PtX-projekt i Aabenraa

Nordjylland står stærkt på det grønne område og har en række styrker og potentialer, der gør landsdelen særligt velegnet til at udvikle et grønt erhvervseventyr med udgangspunkt i fangst, transport, anvendelse og lagring af CO2. Det skal nyt partnerskab nu styrke.

Regeringen vil sammen med en lang række lokale og nationale aktører gøre Nordjylland til et erhvervsfyrtårn inden fangst, transport, anvendelse og lagring af CO2.

Det betyder helt konkret, at man er blevet enige om at arbejde på, at Nordjylland kan være spydspids for den nationale udvikling af fremtidens styrkeposition inden for CCUS til gavn for vækst og beskæftigelse samt en grøn erhvervsudvikling. Planen er, at Danmark skal sættes på verdenskortet som førende inden for CO2-fangst og samtidig skal det understøtte, at Danmark opnår klimaneutralitet senest i 2050.

”Nordjylland er med helt fremme, når det kommer til at fange og lagre CO2. Men vi må ikke hvile på laurbærrene, tværtimod skal vi udvikle vores styrkeposition. Og her spiller erhvervsfyrtårnet Nordjylland en central rolle. For her kan vi sammen med det lokale erhvervsliv skubbe bag på innovationen. Med partnerskabsaftalen i hånden tager vi nu et vigtigt skridt mod at gøre Nordjylland til frontløber inden for CO2 fangst. Det vil både være godt for lokale arbejdspladser og vækst i samfundet,” lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup.

Partnerskabet for det nordjyske erhvervsfyrtårn består foruden regeringen af det lokale konsortium, Erhvervshus Nordjylland samt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

I partnerskabet i Nordjylland er Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse repræsenteret med bestyrelsesmedlem Peter Rindebæk, COO i Bladt Industries A/S.

“Arbejdet med at realisere et stærkt erhvervsfyrtårn inden for fangst, transport, anvendelse og lagring af CO2 i Nordjylland er allerede godt i gang. Det er en stor opgave, og det kræver store investeringer og stort engagement at holde udviklingen i gang. I Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er vi optagede af at udvikle lokale erhvervspotentialer til danske styrkepositioner. Derfor glæder det mig, at vi i dag kan præsentere en ambitiøs partnerskabsaftale for Nordjylland, som blandt andet skal være med til at sikre vækst og beskæftigelse i Nordjylland fremadrettet,” siger Peter Rindebæk.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Express 5
Kaotisk pinse for nybygget hurtigfærge - Ramte pram i Ystad
Color_Line_Terminal_Hirtshals_CLL_27107_1920
Color Line-færge sejler ind i molen i Hirtshals - Nu er den sendt på værft
Foto- Vejdirektoratet:Ulrik Blindum 2
Se de flotte billeder fra Storstrømmen - Femte brodrager er hejst op
NORD ENERGY
Udvider flåden - DS Norden tager imod ny bulk carrier
FSO Safer
Danmark sender millioner til at tømme olietanker ved Yemens kyst

Relaterede artikler