september 28, 2022 06:03

Fregatten Esbern Snare indsættes i NATO-styrke

Fregatten Esbern Snare er afsejlet fra Flådestation Frederikshavn for at indgå i NATO Task Group 441.01. Foto: Esbern Snare / Forsvaret
Fregatten Esbern Snare er afsejlet fra Flådestation Frederikshavn for at indgå i NATO Task Group 441.01. Foto: Esbern Snare / Forsvaret

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
thumbnail_image_699.JPEG
Hæver beredskabet for el- og gas - Nu er der tre lækager
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Sikkerhedszone angivet med gul afmærkning
Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

Fra i dag og tre måneder frem indsættes fregatten Esbern Snare i en NATO-flådestyrke på højt beredskab. Med indsættelse af krigsskibet bidrager Danmark til NATO’s skærpede beredskab som følge af Rusland aggressive adfærd.

Fregatten Esbern Snare sejlede mandag fra Flådestation Frederikshavn og satter kursen mod det sydlige Europa. Fregatten og dens cirka 140 mand store besætning er frem til midten af december indsat i NATOs Tast Group 441.01, der er en del af NATO’s stående styrker på højt beredskab – NATO’s Very High Readiness Joint Task Force (VJTF).

Med indsættelsen af Esbern Snare bidrager Danmark til NATO’s skærpede beredskab, som er en reaktion på Ruslands angreb på Ukraine og aggressive tone over for sine europæiske naboer. Indsættelsen af det danske krigsskib medvirker til, at NATO har de nødvendige styrker til rådighed til at afskrække potentielle fjender fra at angribe Danmark eller andre NATO-lande og til om nødvendigt at forsvare NATO’s territorium.

”Opgaverne ligner dem, som vi tidligere har løst i NATO stående flådestyrker. Vi viser NATO’s tilstedeværelse, vi demonstrerer NATO’s sammenhold og vi øver sammen. Og hvis der bliver kaldt på os, så er vi klar til umiddelbar indsættelse som NATO’s hurtige reaktionsstyrke – VJTF. Det, der adskiller sig fra tidligere er, at vi kommer med et forholdsvis robust mandat fra Folketinget til NATO’s maritime kommando i Europa, der betyder, at vi ikke bare har pligt til at forsvare os selv, hvis vi bliver angrebet, men også umiddelbart kan forsvare andre og andres NATO-landes territorium,” forklarer chefen på Esbern Snare, kommandørkaptajn Lars Povl Jensen.

Esbern Snare var fra oktober 2021 til februar 2022 indsat i en operation mod pirateri i Guineabugten ved Vestafrika. Fregatten blev i forbindelsen med situationen i Europa trukket hjem før planlagt og sat på skærpet beredskab i NATO’s flådestyrker. Fra januar til april 2022 var fregatten Peter Willemoes indsat i NATO’s stående flådestyrker.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
Stena Nautica
Spændende video: Sådan findes synderen ved et olieudslip

Relaterede artikler