september 28, 2022 04:19

Sådan bidrog shippingkoncern til logistikken ved Tour de France i Danmark

Tour de france. Foto: Blue Water
Tour de france. Foto: Blue Water

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
thumbnail_image_699.JPEG
Hæver beredskabet for el- og gas - Nu er der tre lækager
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Sikkerhedszone angivet med gul afmærkning
Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

Efter sidste Tour de France-etape på dansk grund i sommer blev cykelrytterne fløjet til Frankrig, og danske Blue Water stod for logistikken.

Den danske logistikkoncern Blue Water kan meget mere end shipping til vands. Det beviste de til fulde, da Grand Départ Copenhagen Denmark (GDCD), et selskab oprettet i Danmark til at varetage og planlægge sommerens danske tour-start, valgte Blue Water til at planlægge flytransporter ud af Danmark.

I efteråret 2021 påbegyndte man hos Blue Water den konkrete planlægning af transporterne. GDCD lagde fra start vægt på, at det skulle være flyselskaber, som forstår betydningen for hele Danmark og kan løse opgave på højeste internationale niveau. Tidligt i processen havde Blue Water en detaljeret plan for hvilke fly og operatører, der kunne være interessante at tilbyde Tour-operatøren. Det var GDCD heldigvis enige i, så i januar 2022 blev kontrakten endeligt underskrevet.

I alt skulle 7 flyvninger fra Sønderborg til Frankrig planlægges, og for at sikre en fejlfri plan og afvikling af de komplekse flyrotationer fandt utallige møder herefter sted mellem Blue Water, GDCD, Dansk Politi, lufthavnens ledelse samt øvrige myndigheder.

Med et ønske om, at cirka 500 personer skulle i luften fra Sønderborg Lufthavn i løbet af 2,5 time skulle logistikken samtidig gå op i en højere enhed.

”Ryttere, Tour de France-ansatte og journalister skulle i luften på kort tid i en lille lufthavn. Det var en usædvanlig opgave, som krævede en masse fra vores team og Sønderborg Lufthavn. Vi havde samlet de helt rette medarbejdere, som løftede i flok og sikrede, at alle flyvninger fløj til tiden,” fortæller Head of Air Charter ved Blue Water, Torben Ravnkilde.

Men her stoppede spændingen ikke.

”Da tour-feltet kører ind i Sønderborg by – og med kort tid til afgang fra dansk jord – bliver vi spurgt af Tour de France, om vi kan skaffe et ekstra fly. Kort efter første rytter havde busafgang mod lufthavnen, bekræftes det ekstra fly af Tour de France-organisationen, og flyet afgår planmæssig mod Frankrig uden forsinkelse. Dette sker til stor tilfredshed hos alle,” siger Torben Ravnkilde.

Et rigtig stærkt samarbejde mellem GDCD, Sønderborg Lufthavn, Air Alsie og Global Reach Aviation sikrede en løsning af høj kvalitet og en gennemført logistik. Blue Waters Air Charter-team har efterfølgende modtaget stor ros og tak fra GDCD og hele kredsen bag den danske tour-start.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Stena Nautica
Spændende video: Sådan findes synderen ved et olieudslip
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området

Relaterede artikler