september 28, 2022 05:39

Skoleskibet Danmark agerer mødested ved Climate Week i New York

Arkivfoto: Skoleskibet Danmark / Facebook
Arkivfoto: Skoleskibet Danmark / Facebook

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
thumbnail_image_699.JPEG
Hæver beredskabet for el- og gas - Nu er der tre lækager
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Sikkerhedszone angivet med gul afmærkning
Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

Skoleskibet Danmark fungerer i disse dage som mødested ved Climate Week i den amerikanske storby New York. Her lægger skibet blandt andet dæk til 15 events med deltagelse af omkring 750 erhvervsledere, ministre, ambassadører med flere.

I denne uge samles beslutningstagere fra hele verden i New York til Climate Week, som afholdes i forbindelse med FN’s Generalforsamling. I den forbindelse er Skoleskibet Danmark sejlet til New York, hvor det skal fungere som unikt mødested for 15 events med deltagelse af omkring 750 erhvervsledere, ministre, ambassadører med flere.

Skoleskibet Danmark ligger ved den nyrenoverede PIER 17 ved East River, midt i New Yorks historiske og hyggelige Seaport Museum område. Både elever, besætning og de mange officielle gæster kan nyde skibets beliggenhed og den fantastiske udsigt til Brooklyn Bridge og New Yorks skyline.

Danmark er det første skib, der lægger til ved den nyrenoverede kaj. Opholdet i New York sker i samarbejde med VisitDenmark supporteret af Erhvervsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Her skal skoleskibet agere unikt mødested for de danske partnere og deres internationale samarbejdspartnere.

Til verdens største globale klimauge har Generalkonsulatet i New York samlet en række danske organisationer til Citizen Sustainability Summit, som er et tre dages fremstød/folkemøde med fokus på klima og bæredygtighed.

Dette Summit blev markeret mandag, hvor den røde løber var rullet ud, og rammen var sat for en uforglemmelig aften om bord på det snart 90 år gamle, smukke skib. Her kunne Generalkonsul Berit Basse byde velkommen ombord som et led i markeringen af konsulatets storstilede satsning om at fremvise dansk, grøn omstilling på New York Highline. Også Statsminister Mette Frederiksen var til stede og fremhævede vigtigheden af den grønne omstilling over for de 150 fremmødte gæster.

”Eleverne er topmotiverede. De beværter gæsterne ombord, viser gæsterne rundt på skibet og fortæller om, hvad uddannelsen til skibsassistent egentlig indebærer. Der er smil og energi fra morgen til aften hos både elever og besætning. Det er en oplevelse for livet, der kun er få forundt”, siger direktør for Skoleskibet Danmark og Martec, Pia Ankerstjerne.

I de kommende dage bliver der et tæt program med flere events om bord på skibet. Det er eksempelvis åbent for besøg af offentligheden fredag den 23. september og lørdag den 24. september om eftermiddagen, hvor newyorkere får muligheden for at se skibet og møde eleverne om bord og få en fornemmelse af, hvordan det er at sejle og bo på Skoleskibet Danmark.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
Stena Nautica
Spændende video: Sådan findes synderen ved et olieudslip

Relaterede artikler