november 27, 2022 02:52

Her er de fire rederier nomineret til ny diversitetspris

Foto: DFDS
Foto: DFDS

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Kræver undskyldning - Nigeria vil retsforfølge danske søfolk i piratsag
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
074e8db8-edb9-44da-812c-6135c401abe9
Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022
Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde

DFDS, Maersk Tankers, Hafnia og DS Norden er de fire nominerede rederier til dette års nystiftede Diversitetspris.

En ny pris, der skal hylde dem, som arbejder for at skabe øget diversitet i rederierhvervet, skal finde sin første vinder, og i dag mødes juryen for at finde det rederi, der har gjort sig mest fortjent til prisen.

De fire nominerede rederier er DFDS, Maersk Tankers, Hafnia og DS Norden, og juryen skal forholde sig til de fire kandidater ud fra tiltag, som enten har betydet noget for den enkelte virksomhed eller for hele branchen.

Det kan eksempelvis være, hvis rederiet har skabt et nyt initiativ inden for diversitetsområdet ved aktivt at bruge ny viden inden for området, eller aktivt har arbejdet for at fremme et diversitets-mindset hos medarbejdere, ledere og samarbejdspartnere.

”Jeg glæder mig til at diskutere de fire nominerede med de øvrige jurymedlemmer, og jeg er glad for, at vi kan skabe en anledning til at sætte fokus på nogle af de rederier, som gør noget ekstra for diversiteten. Prisen skal gerne tjene som en projektør, der sætter spot på de steder i branchen, hvor man virkelig arbejder seriøst og nytænkende med diversitet,” siger direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier Anne Windfeldt Trolle.

Læs en kort beskrivelse af nogle af deres tiltag herunder:

DFDS: Rederiet har sat et mål om, at 30 procent af de ansatte skal være kvinder i 2023. Målet er nået i bestyrelsen og flere kontorer, og der er indført en ’diversitets-rapportering’ som del af kvartalsrapporterne.

Maersk Tankers: Rederiet har indført en ny ligestillingsstrategi og et fortsat fokus på at ansatte 50 procent kvinder i nye stillinger. Andelen af kvinder ansat i Maersk Tankers er gået fra 30,5 procent I 2020 til 35 procent, og I 2021 var 55 procent af nyansatte kvinder.

Hafnia: Rederiet har skabt “Maritime Diversity, Equity & Inclusion (DEI) Lab” sammen med RightShip, Wilhelmsen, Thome Group, Rio Tinto og Anglo American. Partnerskabet er en slags intern tænketank, hvor medarbejdere og teams på tværs af virksomhederne kan gode ideer og tiltag ind, som kan spredes til de øvrige virksomheder. I det første år (2020) blev over 50 ideer om bedre diversitet delt mellem virksomhederne.

Norden: Rederiet har indført en ’forældre-pakke’, som skal sikre, at der er fuld pension under barsel, og at der i Danmark er 24 ugers betalt barsel til både far, mor eller adoptivforældre. Pensionsbetaling er blandt andet indført for at mindske det spænd, som ofte er mellem mænd og kvinders pension pga. barselsorlov i løbet af arbejdslivet.

Vinderen annonceres i oktober.

Juryen består af:

  • Faglig leder i SEA HEALTH AND WELFARE, Torsten Mathias Augustsen
  • Head of Organizational Performance and Development ved Welltec, Anja Rose
  • Lektor ved Copenhagen Business School, Dr. Poornima Luthra
  • Direktør for Halcyon Recruitment og grundlægger af Diversity Study Group, Heidi Heseltine
  • Direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, Anne Windfeldt Trolle

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Russiske kampfly skaber usikkerhed - Fløj 70 meter fra NATO-skibe
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
MS Scandinavian Star
29 personer kræver million-erstatning for 32 år gammel færgeulykke

Relaterede artikler