november 27, 2022 00:40

Alfa Laval vil vække pigers interesse for teknologi

Girls' Day in Science: Foto: Naturvidenskabernes Hus
Girls' Day in Science: Foto: Naturvidenskabernes Hus

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Kræver undskyldning - Nigeria vil retsforfølge danske søfolk i piratsag
074e8db8-edb9-44da-812c-6135c401abe9
Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde

For andet år i træk deltager Alfa Laval i kampagnedagen Girls’ Day in Science for at vise vejen til de naturvidenskabelige og teknologiske fag for endnu flere kvinder.

Produktdesign og produktudvikling samt bryggerisystemer og membranteknologi er på programmet for de i alt 130 tilmeldte piger fra lokale 7.-9. klasser, når de onsdag den 5. oktober kommer forbi Girls’ Day in Science hos Alfa Laval i henholdsvis Aalborg, Kolding, Søborg og Nakskov. Her skal pigerne møde nogle af Alfa Lavals kvindelige medarbejdere, som viser og fortæller mere om deres arbejde hos industrikoncernen.

“Mødet med kvindelige rollemodeller i en virksomhed som vores kan forhåbentlig være med til at inspirere de unge piger til at vælge en uddannelse og et job inden for fx teknologi, IT eller naturvidenskab. Vi vil gerne bidrage til, at fagene bliver mere konkrete og nærværende for pigerne, når de oplever arbejdet i praksis og møder nogle af de kvinder, der arbejder med teknologi i hverdagen hos os,” forklarer Stine Grønnemose, Managing Director for Alfa Laval i Nakskov.

Det er Naturvidenskabernes Hus, der for tiende år afholder Girls’ Day in Science. Engagementet fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer er afgørende for, at pigerne får en god oplevelse på dagen:

“Kvinder er stadig underrepræsenterede på uddannelser og virksomheder inden for STEM-fagene (Science, Technology, Engineering og Mathematics), og den manglende diversitet får konsekvenser for os alle. På Girls’ Day in Science møder pigerne for en dag medarbejdere, forskere eller studerende, de kan spejle sig i, og de får et konkret og praktisk indblik i deres fag,” siger direktør i Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck.

Hos Alfa Laval ser man frem til at byde pigerne velkommen og på den måde bidrage til, at den samlede arbejdsstyrke bliver mere mangfoldig.

“Diversitet er essentielt for, at vi som virksomhed når vores mål. Vi bliver ganske enkelt afskåret fra en væsentlig talentmasse, når der er for få kvinder, der vælger naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser, og det er rigtig ærgerligt. Vi påtager os derfor hellere end gerne et ansvar for at vække pigernes interesse for disse fag allerede i folkeskolen,” siger Stine Grønnemose.

En evaluering af Girls’ Day in Science 2021 viser blandt andet, at 86 procent af de deltagende piger fandt dagen god og lærerig. 74 procent af pigerne svarede desuden, at de blev inspireret af rollemodellerne på dagen.

Stine Grønnemose, Alfa Laval i Nakskov. Foto Alfa Laval

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Russiske kampfly skaber usikkerhed - Fløj 70 meter fra NATO-skibe
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
MS Scandinavian Star
29 personer kræver million-erstatning for 32 år gammel færgeulykke

Relaterede artikler