november 27, 2022 01:44

Fremtidens skibsuddannelser til debat på Danish Maritime Days

Foto: DFDS
Foto: DFDS

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Kræver undskyldning - Nigeria vil retsforfølge danske søfolk i piratsag
074e8db8-edb9-44da-812c-6135c401abe9
Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde

Danske Rederier og Maritime Research Alliance inviterer i dag til debat om inndholdet af fremtidens maritime uddannelser på Danish Maritime Days.

Ny teknologi, nye brændstoffer og mere automatisering. Det er nogle af de markante ændringer, som i øjeblikket sker i moderne skibsfart.

Ændringer, som også kræver nye kompetencer, og dermed at de maritime uddannelser tilpasser sig, så maskinmestre, navigatører, tradere, skibsassistenter og mange andre er klar til fremtidens skibsfart.

Derfor slår Danske Rederier sammen med Maritime Research Alliance i dag dørene op til et heldagsarrangement, hvor det skal diskuteres, hvordan uddannelserne bedst bliver klar til at imødegå fremtidens skibsfart.

”Vi ser i øjeblikket en rivende udvikling inden for den maritime branche med udvikling af nye brændstoffer, digitaliseringsløsninger og automatisering. Denne udvikling vil nødvendigvis medføre en ændring i de kompetencer, som fremtidens maritime medarbejdere skal bruge,” lyder det fra Project Manager ved Maritime Research Alliance, Thomas Roslyng Olesen.

”Det vigtigste ved konferencen er i mine øjne at få de maritime virksomheder og uddannelsesinstitutioner til at mødes og hver især give deres bud på, hvor branchen er på vej hen, og hvilken rolle de maritime uddannelser skal spille i denne sammenhæng. Samarbejde på tværs er nøglen til en succesfuld omstilling,” siger han.

Et meget bredt udsnit af de maritime uddannelser som SIMAC, MARTEC, Niels Brock STX og Danske Rederiers Danish Shipping Education deltager sammen med et bredt udsnit af repræsentanter fra rederierne. Efter en velkomst og introduktion fra Uddannelsesministeriet vil deltagerne blive fordelt i forskellige workshops med hver deres temaer.

”Vi er en branche, som har brug for rigtig mange forskellige typer med vidt forskellige uddannelser, men som alle er afgørende for at få rederierne til at fungere. Derfor er det nyttigt for både branchen og uddannelsesinstitutionerne at få talt sammen om, hvor vi står om fem eller ti år, og hvad man skal kunne, uanset om man arbejder i kedeldragt eller skjorte. Fælles for alle stillinger er, at det grønne kommer til at gennemsyre erhvervet,” siger direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, Anne Windfeldt Trolle.

Arrangementet holdes som en del af Danish Maritime Days.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Russiske kampfly skaber usikkerhed - Fløj 70 meter fra NATO-skibe
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
MS Scandinavian Star
29 personer kræver million-erstatning for 32 år gammel færgeulykke

Relaterede artikler