november 29, 2023 17:24

Skal deltage i hangarskibsgruppe – Dansk fregat på vej mod USA

Fregatten Peter Willemoes. Arkivfoto: Tobias Roed Jensen / Forsvaret
Fregatten Peter Willemoes. Arkivfoto: Tobias Roed Jensen / Forsvaret

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Arkivfoto Unsplash
Arbejdsretten frikender Danske Rederier for overenskomst­brud
Foto Royal Arctic Line
Ny sejlplan giver Royal Arctic Line muligheder udenom Danmark
Lærke Kløvedal
Sømærke - samtale med forfatter Lærke Kløvedal
Inspektionskibet Hvidbjørnen ved Norge under øvelsen Flotex Silver
Dansk inspektionsskib deltager i norsk flådeøvelse
F1016CE6-0B8C-4D1D-A30F-3DCA1D6DC162
Fragtskib sunket i Middelhavet: 13 besætningsmedlemmer savnet

Den danske fregat Peter Willemoes skal fra 25. oktober til 13. november deltage i hangarskibsgruppen omkring USS Gerald R. Ford sammen med krigsskibe fra otte andre nationer.

Fregatten Peter Willemoes sejlede lørdag fra Danmark mod USA. Der skal skib og besætning deltage i den første indsættelse af den amerikanske hangarskibsgruppe USS Gerald Ford Carrier Group. Hangarskibsgruppen, der består af en alliance af skibe fra USA Canada, Danmark, Frankrig, Tyskland, Holland og Spanien indsættes i Atlanterhavet.

Hangarskibsgruppen demonstrerer alliancens vilje til at bruge militære kapaciteter til at sikre fred, stabilitet og fri sejlads i Atlanterhavet.

”Når Danmark bliver bedt om at stille en fregat til eskorteopgaver for en hangarskibsstyrke, så understreger det, at vi er kendt blandt allierede for en professionel og solid indsats. Vores fregatter er eftertragtede enheder, der bidrager til både nationale og allierede opgaver med kort varsel, både ude og herhjemme. Det bliver i disse dage tydeligt understreget af, at to af vores andre fregatter lige nu er indsat øst for Bornholm,” lyder det fra eskadrechef, kommandør Dan B. Termansen.

“Jeg oplever at besætningerne udviser en professionalisme og stolthed over opgaven som grundlæggende handler om at sikre Danmarks interesser fra havet – med magt om nødvendigt. Deres indsats giver mening,” siger han.

Hangarskibsgruppen vil i fællesskab træne en række forskellige discipliner. Det drejer sig blandt andet om luftforsvar, anti-ubåds krigsførelse, maritime operationer, såkaldte mine countermeasures (procedurer for at undgå søminer) og landsætningsoperationer. At kunne operere tæt sammen i Atlanterhavet er det primære omdrejningspunkt for hangarskibsgruppens indsættelse, hvilket giver allierede og partnernationer mulighed for at styrke det kollektive forsvar af Atlanten og udvikle integration til fremtidige operationer.

Hangarskibet USS Gerald R. Ford er USA’s nyeste hangarskib og den første i sin skibsklasse. Det er den mest fleksible og slagkraftige militære kapacitet i verden. Formålet USS Gerald R. Fords øvelsesaktivitet og sejlads er at forberede hangarskibsgruppens første operative mission i 2023 samt at træne samarbejdet med allierede, så alliancens flådestyrker kan operere gnidningsløst sammen. Peter Willemoes’ deltagelse styrker endvidere Søværnets evne til at operere med amerikanske hangarskibsgrupper.

Søværnets fregatter har i 2017 og 2019 indgået som en integreret del af hangarskibsgrupper. Det er en type udsendelser, Søværnet får god træning ud af, og denne mission har været planlagt længe.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

PR24 slipway - forward
Se videoen: Her søsættes Scandlines' nye emissionsfri færge
F1016CE6-0B8C-4D1D-A30F-3DCA1D6DC162
Fragtskib sunket i Middelhavet: 13 besætningsmedlemmer savnet
Arkivfoto Unsplash
Arbejdsretten frikender Danske Rederier for overenskomst­brud
Foto Royal Arctic Line
Ny sejlplan giver Royal Arctic Line muligheder udenom Danmark
Læsøfærgen kan ikke komme frem for is
Hård blæst og lav vandstand aflyser færger landet over

Relaterede artikler