november 27, 2022 04:07

Nye Borgerlige: Danskerne skal have adgang til friske maritime fødevarer

Peter Seier Christensen. Foto: Nye Borgerlige
Peter Seier Christensen. Foto: Nye Borgerlige

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Kræver undskyldning - Nigeria vil retsforfølge danske søfolk i piratsag
074e8db8-edb9-44da-812c-6135c401abe9
Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde

Det Maritime Valg – Danskerne skal også i fremtiden have adgang til friske danske maritime fødevarer. Sådan lyder det i dagens indlæg fra Folketingsmedlem og fiskeriordfører for Nye Borgerlige, Peter Seier Christensen.

Af Peter Seier Christensen, Folketingsmedlem og fiskeriordfører Nye Borgerlige

Den danske natur, havene og det danske kulturlandskab giver os danskere værdi i livet. Naturen er en del af os, vores historie og vores maritime kulturelle arv. Vores generation har ansvaret for at give naturen videre til vores efterkommere uden at ødelægge den, mens den er i vores varetægt.

Danmarks natur og landskab er også en ressource, som vi lever af. Danskerne har altid levet af naturens gaver, og staten skal ikke skabe forhindringer for fiskeren, der passer sit hverv uden at genere fællesskabet.

Fornuften skal derfor tilbage i miljø – og fiskeripolitikken. Vi skal basere vores beslutninger på viden og fakta. Nye Borgerlige og jeg støtter altid fornuftig og realistisk grundforskning. Også i forhold til dansk udvikling og afprøvning af klima- og havmiljøforbedrende løsninger i fiskeri- og akvakultursektoren, herunder f.eks. omlægning til nye fiskerier, investeringer i renseteknologi samt investeringer i kystfiskeri. Det kan være i form af forbedringer af infrastruktur, herunder bedre fangsthåndtering og faciliteter på mindre havne, f.eks. isværker, kølevogne og understøttelse af lokal forarbejdning.

Vi er også med i aftaler i Folketinget om udarbejdelse og gennemførelse af produktions- og afsætningsplaner, herunder markedsføringstiltag, der bidrager til oplysning til forbrugerne og fremmer forbrug af bæredygtige fiskeprodukter, f.eks. fisk som bæredygtig spise.

Nye Borgerlige ønsker også i fremtiden at kunne sikre danskerne adgang til danske maritime fødevarer. Derfor vil vi fjerne konkurrenceforvridende tilskud til industribrug og sikre dansk fiskeri optimale rammer til at kunne fungere på markedsbaserede vilkår; også i den interne EU-konkurrence.

Vi vil rydde ud i bureaukratiet på havmiljø – og fiskeriområdet og sikre, at enhver miljøindsats er konkret og målbar for miljøet. Derfor vil vi fjerne bureaukrati, regler og kontroller, som strider mod sund fornuft og ikke har reel og målbar effekt for havmiljøet. Derfor vil vi gøre det lettere at drive kystnært fiskeri.

Vi vil ændre kvotesystemet og fjerne de mange unødvendige regler, som i dag spænder ben for det kystnære fiskeris videre udvikling og koster gode arbejdspladser på havet. På den måde kan vi politikere medvirke til, at danskerne også i fremtiden kan nyde friske fisk fanget af mindre fartøjer langs de danske kyster.

Peter Seier Christensen. Foto: Nye Borgerlige

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. Dansk fiskeri politik tillader ikke folk at spise friskfanget fisk længere. Der er simpelthen kun opdræts-fisk tilbage i større mængder. Desværre er det nok for sent at vende tendensen med havfiskeri i danske farvande. Det er der ikke hverken raad eller interesse for. Jeg besøgte en fhv. stor fiskerihavn for nylig. en forholdsvis ny og stor havn – tom! et par enkelte småbåde var tilladt at lande een torsk/dag!!!!! Latterligt!!!! så ligegodt erkende nederlag og lukke butikken!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Russiske kampfly skaber usikkerhed - Fløj 70 meter fra NATO-skibe
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
MS Scandinavian Star
29 personer kræver million-erstatning for 32 år gammel færgeulykke

Relaterede artikler