marts 30, 2023 22:30

M/S Museet for Søfart ansætter ny museumsdirektør

Anni Mogensen. Foto: M/S Museet for Søfart
Anni Mogensen. Foto: M/S Museet for Søfart

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash1-768x576-1
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
25780248-4b26-4eae-8cba-0ccf8b39e64a-w_576_h_2000
Her er det: Objekt ved Nord Stream 2-rørledningen er bjærget
Express 5
Se videoen: Verdens største hurtigfærge bestod tests til søs
Foto Philippine Coast Guard Facebook 3
Voldsomme billeder: Mindst 28 døde i brand på passagerfærge
Fregatten Esbern Snare i Vestafrika
Piratangreb på dansk tanker afslører fortsat problem i Guineabugten

Anni Mogensen, der siden 2015 har været vicedirektør for Nationalmuseet, bliver ny museumsdirektør på M/S Museet for Søfart.

M/S Museet for Søfart har valgt en ny museumsdirektør. Det bliver Anni Mogensen, der kommer fra en stilling som vicedirektør for Nationalmuseet, hvor hun har været med til at forny museets brand og skabt stærke samarbejder over hele landet.

I sin tid som museumschef for Nationalmuseet København har hun forvandlet Prinsens Palæ til en levende kulturattraktion, hvor publikum møder historien gennem leg, fordybelse og debat. Det skarpe blik for vedkommende og aktuel formidling har gjort Mogensen til en kendt profil i kulturlivet, hvor hun har mere end 12 års erfaring som leder. Anni Mogensen er medlem af Museumsrådet for SLKS og af bestyrelsen for Organisationen Danske Museer.

“Med ansættelsen af Anni Mogensen får museet et meget stærkt kort i ledelsen. Hun har opnået store resultater for landets hovedmuseum og gang på gang dokumenteret, at hun formår at tiltrække et bredt publikum uden at give køb på den dybe viden, der er museets kerne. Anni Mogensen kan drive en virksomhed til at indfri sit økonomiske og strategiske mål, sikre en stabil drift og samtidig skabe plads til nyt. Hendes omfattende netværk blandt andre kulturinstitutioner og ikke mindst i fondslandskabet vil forhåbentlig sikre museets fortsatte udvikling. Desuden har hun demonstreret, at hun er en erfaren personalechef med gode evner til at lede mange forskellige fagligheder,” siger bestyrelses-formand i M/S Museet for Søfart, Erik Østergaard.

Anni Mogensen blev ansat på Nationalmuseet i 2015, og hun har tidligere været kommunikationschef ved kulturfestivalen Golden Days. Hun er cand.mag. i retorik og har en HD i ledelse fra Copenhagen Business School. Anni Mogensen har altid været draget af havet og har sejlet det meste af sit liv. Hun har formidlet danmarkshistorien gennem hele sin karriere og ser frem til at fordybe sig i et vigtigt kapitel af den – søfart.

“M/S Museet for Søfart er en arkitektonisk perle med flot formidlede udstillinger, kompetente faglige kræfter og masser af vilje til at formidle en betydningsfuld del af vores historie på nye måder. Det glæder jeg mig til at være en del af,” siger Anni Mogensen.

På posten som museumsdirektør afløser hun Ulla Tofte, der er blevet ansat som direktør for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Anni Mogensen tiltræder stillingen som museumsdirektør 1. januar 2023.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Express 5
Se videoen: Verdens største hurtigfærge bestod tests til søs
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash1-768x576-1
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn
Foto Monjasa
Dansk produkttanker kapret af pirater i Guineabugten

Relaterede artikler