november 26, 2022 19:11

M/S Museet for Søfart ansætter ny museumsdirektør

Anni Mogensen. Foto: M/S Museet for Søfart
Anni Mogensen. Foto: M/S Museet for Søfart

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Kræver undskyldning - Nigeria vil retsforfølge danske søfolk i piratsag
074e8db8-edb9-44da-812c-6135c401abe9
Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde

Anni Mogensen, der siden 2015 har været vicedirektør for Nationalmuseet, bliver ny museumsdirektør på M/S Museet for Søfart.

M/S Museet for Søfart har valgt en ny museumsdirektør. Det bliver Anni Mogensen, der kommer fra en stilling som vicedirektør for Nationalmuseet, hvor hun har været med til at forny museets brand og skabt stærke samarbejder over hele landet.

I sin tid som museumschef for Nationalmuseet København har hun forvandlet Prinsens Palæ til en levende kulturattraktion, hvor publikum møder historien gennem leg, fordybelse og debat. Det skarpe blik for vedkommende og aktuel formidling har gjort Mogensen til en kendt profil i kulturlivet, hvor hun har mere end 12 års erfaring som leder. Anni Mogensen er medlem af Museumsrådet for SLKS og af bestyrelsen for Organisationen Danske Museer.

“Med ansættelsen af Anni Mogensen får museet et meget stærkt kort i ledelsen. Hun har opnået store resultater for landets hovedmuseum og gang på gang dokumenteret, at hun formår at tiltrække et bredt publikum uden at give køb på den dybe viden, der er museets kerne. Anni Mogensen kan drive en virksomhed til at indfri sit økonomiske og strategiske mål, sikre en stabil drift og samtidig skabe plads til nyt. Hendes omfattende netværk blandt andre kulturinstitutioner og ikke mindst i fondslandskabet vil forhåbentlig sikre museets fortsatte udvikling. Desuden har hun demonstreret, at hun er en erfaren personalechef med gode evner til at lede mange forskellige fagligheder,” siger bestyrelses-formand i M/S Museet for Søfart, Erik Østergaard.

Anni Mogensen blev ansat på Nationalmuseet i 2015, og hun har tidligere været kommunikationschef ved kulturfestivalen Golden Days. Hun er cand.mag. i retorik og har en HD i ledelse fra Copenhagen Business School. Anni Mogensen har altid været draget af havet og har sejlet det meste af sit liv. Hun har formidlet danmarkshistorien gennem hele sin karriere og ser frem til at fordybe sig i et vigtigt kapitel af den – søfart.

“M/S Museet for Søfart er en arkitektonisk perle med flot formidlede udstillinger, kompetente faglige kræfter og masser af vilje til at formidle en betydningsfuld del af vores historie på nye måder. Det glæder jeg mig til at være en del af,” siger Anni Mogensen.

På posten som museumsdirektør afløser hun Ulla Tofte, der er blevet ansat som direktør for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Anni Mogensen tiltræder stillingen som museumsdirektør 1. januar 2023.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Russiske kampfly skaber usikkerhed - Fløj 70 meter fra NATO-skibe
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
Screendump af 50-metermodellen
Gå på opdagelse i dybet - Geodatastyrelsen frigiver ny dybdemodel

Relaterede artikler