november 27, 2022 02:06

14 samarbejdsaftaler – Energifremstød i Vietnam får flyvende start

Administrerende direktør i DI Lars Sandahl Sørensen assisterede Kronprins Frederik, da han på Hotel Melia i Hanoi var på rundtur blandt de danske virksomheder for at høre om deres projekter i Vietnam. Her fortæller senior vice president for Semco Maritime, Thomas Hamborg-Thomsen om Semco Maritimes nye aftaler. Foto: DI - Dansk Industri
Administrerende direktør i DI Lars Sandahl Sørensen assisterede Kronprins Frederik, da han på Hotel Melia i Hanoi var på rundtur blandt de danske virksomheder for at høre om deres projekter i Vietnam. Her fortæller senior vice president for Semco Maritime, Thomas Hamborg-Thomsen om Semco Maritimes nye aftaler. Foto: DI - Dansk Industri

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Kræver undskyldning - Nigeria vil retsforfølge danske søfolk i piratsag
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
074e8db8-edb9-44da-812c-6135c401abe9
Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022
Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde

Dansk erhvervsliv inden for vindenergi og energieffektivitet er sammen med Kronprinseparret på erhvervsfremstød i Vietnam. Interessen fra begge sider er massiv – hele 14 samarbejdsaftaler blev underskrevet ved en ceremoni på førstedagen i dag. Meget lovende for fremtiden, mener DI.

Temperaturerne er høje i Hanoi i disse dage og stemningen mellem danske og vietnamesiske virksomheder er tilsvarende varm på Danmarks royale erhvervsfremstød inden for vindenergi og energieffektivitet. Vietnam har store ambitioner på energi- og klimaområdet, og 14 større danske virksomheder har i dag med Kronprinsparret som vidne underskrevet samarbejdsaftaler, såkaldte MOU’s, med vietnamesiske virksomheder.

DI er medarrangør af erhvervsfremstødet og DI’s administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, der holdt den indledende tale før aftaleunderskrivelserne, ser positivt på danske energivirksomheders muligheder i det asiatiske land med næsten 100 millioner mennesker.

“Allerede nu har Danmark dobbelt så mange virksomheder i Vietnam som resten af Skandinavien tilsammen. Så når handelsaftalen med EU er i stand, og Danmark og Vietnam nu deler ambitiøse klimamålsætninger, så er grundlaget klart til et stort og accelererende samarbejde og øget handel i fremtiden. Det forventer jeg mig meget af,” siger Lars Sandahl Sørensen.

“Hele 14 samarbejdsaftaler endda med store virksomheder her ved fremstødets begyndelse er virkelig usædvanligt. Det fortæller om rigtig stor og seriøs interesse fra virksomheder i begge lande, og det lover godt for fremtiden,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Det er ikke tilfældigt, at netop Vietnam er blevet det næste store sats for Danmark og danske energivirksomheder. Dels har Vietnams handelsaftale med EU fra 2019 banet vejen for lettere handel, dels har Vietnam med målet om at blive klimaneutrale i 2050 Asiens mest ambitiøse klimamålsætning, og så er landet i rivende udvikling med forventet vækst på over 7 procent i år.

Det er virksomheder som Ørsted, Hyme Energi, Siemens Gamesa, Force Technology, CIP, Danfoss, FLSmidth og Semco Maritime, der nu med nye samarbejdsaftaler satser stort på Vietnam.

Det er ikke tilfældigt, at netop Vietnam er blevet det næste store sats for Danmark og danske energivirksomheder. Dels har Vietnams handelsaftale med EU fra 2019 banet vejen for lettere handel, dels har Vietnam med målet om at blive klimanutrale i 2050 Asiens mest ambitiøse klimamålsætning, og så er landet i rivende udvikling med forventet vækst på over 7 procent i år.

“Vi satser på det asiatiske marked, og Vietnam bliver vores indgang blandt andet på grund af gode samarbejder og relativt lave omkostninger. Med den nye samarbejdsaftale styrker vi vores fremstød i Asien,” siger senior vice president for Semco Maritime, Thomas Hamborg-Thomsen, der indgik hele to samarbejder med vietnamesiske partnere. Det ene sammen med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

“Vi har allerede vundet et projekt sammen med vores vietnamesiske partnere, som vi nu bruger som afsæt til at satse yderligere i Asien. Næste skridt er et fremstød i Taiwan,” siger Thomas Hamborg-Thomsen.

Erhvervsfremstødet fortsætter med virksomhedsbesøg – også royalt – på blandt andre FLSmidth, Lego, Carlsberg, Vestas og Scancom i de næste dage.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Russiske kampfly skaber usikkerhed - Fløj 70 meter fra NATO-skibe
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
MS Scandinavian Star
29 personer kræver million-erstatning for 32 år gammel færgeulykke

Relaterede artikler