november 27, 2022 03:57

Ønsker øget indflydelse – Kaptajner organiserer sig i Metal Maritime

Formand for Kaptajnsgruppen, Thomas Sletting Hvilborg. Foto: Metal Maritime
Formand for Kaptajnsgruppen, Thomas Sletting Hvilborg. Foto: Metal Maritime

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Kræver undskyldning - Nigeria vil retsforfølge danske søfolk i piratsag
074e8db8-edb9-44da-812c-6135c401abe9
Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde

Ønsket om øget indflydelse, gennemslagskraft og påvirkning af ansættelsesforholdene for individuelt ansatte kaptajner i handelsflåden får en gruppe skibsførere til at etablere en Kaptajnsgruppe i Metal Maritime.

Initiativtagerne til Metal Maritimes nye tiltag, Kaptajnsgruppen, er fem sejlende kaptajner fra handelsflåden.

“Vi har behov for et fælles fundament og et talerør, der kan varetage vores udfordringer og interesser som skibsførere i den danske handelsflåde. Det gælder både overfor arbejdsgivere og overfor omverdenen,” siger nyvalgte formand for Kaptajnsgruppen i Metal Maritime, Thomas Sletting Hvilborg, der sejler som kaptajn i Maersk Line.

Kaptajnerne adskiller sig fra Metal Maritimes øvrige medlemsgrupper ved ikke at være omfattet af overenskomster. Skibsførere er som de eneste i medlemsrederierne under Danske Rederier ansat på individuelle kontrakter.

“Vi er på individuelle kontrakter, men i selve jobbet og med det ansvar, der følger med, har vi som gruppe en række udfordringer, der er fælles. Dem ønsker vi at få størst mulig indflydelse på og hjælp til at løse. Det opnår vi kun ved at organisere os i en samlet gruppe. Ved at etablere os som en gruppe i Metal Maritime, bakker vi samtidig op om navigatørerne ved at være i den organisation, der har størst og stærkest indflydelse på navigatørernes ansættelsesforhold gennem forhandlinger, overenskomster og politisk indflydelse,” siger Thomas Sletting Hvilborg.

Initiativtagerne bag Kaptajnsgruppen i Metal Maritime er kaptajner fra henholdsvis passager- og containerskibsfart. Foruden Thomas Sletting Hvilborg består initiativgruppen af næstformand Karsten Sittrup, DFDS, Dan Damgaard, Fjord Line, samt Flemming Langballe og Jens Knudsen, der begge er fra DFDS.

Initiativgruppen varetager i den begyndende fase ledelsen af Kaptajnsgruppen, der organisatorisk er en del af Metal Maritime. Gruppens formand har således plads i Metal Maritimes bestyrelse.

“Vi har afsøgt forskellige muligheder – blandt andet at etablere os som en selvstændig forening under CO-Søfart. Administrativt og økonomisk ville det imidlertid være en meget stor opgave. Som gruppe med egen ledelse under Metal Maritime får vi alle fordelene uden selv at hænge på tunge administrative opgaver og vi kan derfor koncentrere energien om det, der er væsentligt som f.eks. at fokusere på bedre ansættelsesvilkår for skibsførerne i den danske handelsflåde,” siger Thomas Sletting Hvilborg.

Især vejede et enkelt element tungt i initiativgruppens afgørende overvejelser.

“Som gruppe i Metal Maritime er vi organiseret samme sted som øvrige søfarende – både menige og officerer og herunder navigatører. Det maritime fællesskab har vi prioriteret højt, og det har haft en helt afgørende betydning for vores beslutning. Det er ydermere et stort plus, at Metal Maritime har et tæt samarbejde med Maskinmestrenes Forening. Den del har også vægtet højt. Vi er som søfarende så lille en gruppe, at vi står stærkest ved at arbejde sammen,” siger Thomas Sletting Hvilborg.

I Metal Maritime byder formand Ole Philipsen kaptajnernes tiltag velkommen.

“Det har været en både god, positiv og konstruktiv proces siden kaptajnernes første henvendelser med ønsker om en tydeligere og mere synlig organisering. Etableringen af Kaptajnsgruppen er for det første et markant tiltag for de af vore medlemmer, der sejler som kaptajner. For det andet kommer tiltaget alle 3.200 aktive medlemmer til gode ved at Metal Maritimes tyngde og indflydelse bliver bredere. Jeg ser frem til et udbytterigt og udviklende samarbejde med Kaptajnsgruppens medlemmer og ledelse,” siger Ole Philipsen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Russiske kampfly skaber usikkerhed - Fløj 70 meter fra NATO-skibe
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
MS Scandinavian Star
29 personer kræver million-erstatning for 32 år gammel færgeulykke

Relaterede artikler