november 26, 2022 21:41

Christiania Shipping løser EEXI- og CII-udfordringer med intelligent software

Tankskibet Jette Theresa. Foto: Christiania Shipping
Tankskibet Jette Theresa. Foto: Christiania Shipping

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Kræver undskyldning - Nigeria vil retsforfølge danske søfolk i piratsag
074e8db8-edb9-44da-812c-6135c401abe9
Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde

Efter vellykket installation på to tankskibe skal hele flåden hos Christiania Shipping nu udstyres med det danskudviklede Frugal Propulsion til intelligent motorstyring. En betydelig besparelse i brændstofforbruget sikrer, at rederiets tankskibe kan opnå en bedre CII-rating.

Et kontrolsystem baseret på kunstig intelligens sørger nu for at optimere forbruget af brændstof på tankskibene Jette Theresa og Alice Theresa.

De foreløbige data viser, at skibenes ejer, Christiania Shipping, med Frugal Propulsion opnår en brændstofbesparelse 17-20 procent ved eco speed. Ved sejlads med samme hastighed som før installationen er besparelsen 10-14 procent, afhængigt af skibstypen. Det giver Christiania Shipping en tilbagebetalingstid på cirka 12 måneder.

Investeringen i Frugal Propulsion er et vigtigt led i Christiania Shippings forberedelser frem mod 2023, hvor de nye initiativer fra IMO; Energy Efficiency Existing Ship Index (EEXI) og Carbon Intensity Indicator (CII) træder i kraft. I løbet af de kommende måneder vil samtlige af rederiets 13 ejede skibe blive opgraderet med en Frugal Propulsion-løsning.

For Christiania Shipping er de primære gevinster en bedre driftsøkonomi, et reduceret klimaaftryk og en styrket konkurrenceevne.

“Vi oplever, at markedet i stigende grad vægter den samlede klimapåvirkning, når der chartres skibe. Derfor gør det en enormt stor forskel, om dit skib får en god eller en dårlig CII-rating. Samtidig giver systemet os meget præcise målinger af skibets performance, så vi nemt kan dokumentere, hvor meget brændstof vi bruger. Kravene til klimapåvirkning vil løbende blive skærpet, og det er vigtigt at være på forkant,” siger Rune Eriksen Lorentsen, der er Chief Operating Manager hos Christiania Shipping.

Frugal Propulsion er et klassegodkendt on-top-system, som sørger for, at motor og propel er konstant optimeret i forhold til dybgang, last, bølger og vind. Der er ingen manuelle justeringer, fordi systemet er baseret på sensorer, Big Data og lærende algoritmer, som løbende bliver klogere. I praksis betyder det, at besparelsen i brændstof bliver større i takt med, at systemet lærer skibet at kende.

Hos firmaet bag det patenterede system, Frugal Technologies i Aalborg, oplever CEO Peter Hauschildt, at markedet i stigende grad viser interesse for dialog om de muligheder, som hans virksomhed kan tilbyde. Det skyldes ikke mindst erkendelsen af, at EEXI og CII udgør en betydelig udfordring for den internationale skibsdrift. Analysevirksomheden VesselsValue har for nylig anslået, at over 75 procent af verdens bulk-, tank- og containerskibe vil være ude af stand til at opfylde EEXI-kravene medmindre at forbruget af brændstof reduceres.

“Frugal Propulsion er en digital løsning til Shaft Power Limitation (ShaPoLi), der automatisk sikrer, at motoreffekten altid ligger inden for de grænser, som EEXI-beregningen for det pågældende skib angiver. For vores kunder er det attraktivt, at de kan få en hurtigt installeret løsning, som både giver en økonomisk og klimamæssig gevinst i form af en brændstofbesparelse, og som samtidig kan hjælpe dem til at overholde de nye krav,” siger Peter Hauschildt.

“Med Frugal Propulsion ved vi nu helt præcist, hvor, hvornår og hvor meget brændstof, vi bruger. Ved hjælp af systemets data får vi et overblik over skibets samlede energiforbrug. Det giver os mulighed for at optimere hele vejen rundt,” siger Rune Eriksen Lorentsen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Russiske kampfly skaber usikkerhed - Fløj 70 meter fra NATO-skibe
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
Screendump af 50-metermodellen
Gå på opdagelse i dybet - Geodatastyrelsen frigiver ny dybdemodel

Relaterede artikler