november 27, 2022 02:19

Skudt i gang – Første time for ny blå handelsgymnasielinje

Foto: Danske Rederier
Foto: Danske Rederier

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Kræver undskyldning - Nigeria vil retsforfølge danske søfolk i piratsag
074e8db8-edb9-44da-812c-6135c401abe9
Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde

I denne uge ringede klokken ind til allerførste time med det første hold elever på den nye gymnasiale shippinglinje på Niels Brock. Danske Rederier lagde hus til og glæder sig over udsigten til flere unge mennesker i Det Blå Danmark.

Hvilken farve en studenterhue skal have, er der mange meninger om, men farven på studenterhuen hos 28 førsteårselever på Niels Brock bliver mere blå end tidligere set. I hvert fald i overført betydning.

I denne uge tog de nemlig hul på den første time på den helt nye shippinglinje, som er den første af sin slags i Danmark og skal give eleverne en bred forståelse for Det Blå Danmark.

Nogle af de første lektioner foregik hos Danske Rederier, hvor der bl.a. var introduktion til branchen, oplæg fra undervisere fra CBS’ videregående shippinguddannelse, og der blev spillet spil med dilemmaer fra shippingbranchen.

”Det føles så godt, at vi nu har en gymnasieuddannelse, som har fokus på at give de unge mennesker en introduktion til vores branche og det særlige købmandskab, som er unikt i shippingbranchen. Der er ufattelig mange karriereveje hos Det Blå Danmark, og det er så vigtigt, at vi får præsenteret dem tidligt i de unge menneskers uddannelsesforløb,” siger uddannelseschef i Danske Rederier, Anne Panknin Kristensen.

Det nye hold består af 30 elever fordelt på 19 drenge og 11 piger, som indtil nu har fulgt et grundforløb på Niels Brock, men nu kommer ud på deres valgte linje.

”De unge kommer med så meget energi og nysgerrighed, og jeg tror virkelig på, at denne linje kan blive en succes. Jeg er glad for, at så mange piger er med på linjen, for vi vil så gerne vise, at vores branche kan rumme alle køn, etniciteter og minoriteter. Vi mangler kvalificeret arbejdskraft i hele branchen – både i land og på havet, så jeg håber, at det nye hold elever får et godt indtryk af branchen og en spændende ny uddannelse, som måske peger dem i retningen af en karriere i Det Blå Danmark,” siger Anne Panknin Kristensen.

Efter studenteruddannelse på Niels Brock vil studenter blandt andet have mulighed for at søge ind på Danish Shipping Education, hvor man i en trainee-stillling hos et rederi både får praktisk erfaring og undervisning og ender ud med at færdiggøre en uddannelse.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Vita M
Store planer - Maersk vil fordoble størrelsen på sit hovedsæde
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash(1)
Stort tyveri fra færge - Tyve tømmer tank for over 2.500 liter diesel
Esbern Snare har trænet forskellige aspekter af søkrig med de andre enheder i den internationale flådestyrke
Russiske kampfly skaber usikkerhed - Fløj 70 meter fra NATO-skibe
DCIM100MEDIADJI_0450
Limfjordens mineskib - På rundfart med M/S Kysten
MS Scandinavian Star
29 personer kræver million-erstatning for 32 år gammel færgeulykke

Relaterede artikler