december 7, 2023 23:44

Nu er de startet – Russisk selskab undersøger sprængte gasrørledninger

Mandskabet i en helikopter fra Forsvaret holder øje med gaslækket. Foto: Rune Dyrholm / Forsvaret
Mandskabet i en helikopter fra Forsvaret holder øje med gaslækket. Foto: Rune Dyrholm / Forsvaret

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Skoleskibet Danmark Facebook 3
Kovending: Minister finder alligevel penge til Skoleskibet Danmark
7_December
Den maritime julekalender – 7. december
Foto Aarhus Havn
Byråd godkender planer om Aarhus Havn som aktieselskab
Blue World Technologies
Brændselscelleproducent lukker finansieringsrunde med Maersk Growth
Foto DS Norden Danske Rederier
Kronprinsen på besøg, da dansk skibsfart var i fokus på COP28

Det russisk selskab Nord Stream AG, der ejer Nord Stream 1 og Nord Stream 2, er nu – efter i denne måned at have fået tilladelse – gået i gang med at undersøge ødelæggelserne af gasrørledningerne i den danske eksklusive økonomiske zone (EEZ).

Omkring halvanden måned efter sprængningerne af Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersøen er gasrørledningernes ejer, det russiske selskab Nord Stream AG, langt om længe gået i gang med at undersøge skaderne, efter de i begyndelsen af denne måned fik grønt lys af de danske myndigheder. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Geodatastyrelsen gav først den 1. november – næsten halvanden måned efter hændelsen – tilladelse til at Nord Stream AG, der er delvist ejet af det statslige russiske gasselskab Gazprom, kunne dykke ned på havbunden i den den danske eksklusive økonomiske zone, og senest har også Søfartsstyrelsen tildelt deres godkendelse..

Se videoen fra havbunden: Gasledninger næsten helt revet over

Myndigheder fra både Danmark og Sverige har tidligere konkluderet, at der var tale om sprængninger målrettet gasrørledningerne, og selvom man endnu ikke har slået fast, hvem der står bag sabotagen, så har flere rettet blikket mod Rusland.

Mens de altså først nu er gået i gang med at besigtige havbunden i dansk farvand, så har Nord Stream AG allerede tidligere undersøgt de beskadigede dele af gasrørledningerne, der ligger i den svenske eksklusive økonomiske zone.

Her har selskabet ifølge pressemeddelelsen fundet menneskabte kratere på havbunden med en dybde på tre til fem meter, omkring 248 meter fra hinanden, ligesom at gasrørledningen er ødelagt på strækningen mellem kraterne.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Maersk Tangier får snart selskab i flåden af op til ti nye ammoniakskibe
Maersk Tankers bestiller op til ti store ammoniakskibe
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
3_December
Den maritime julekalender – 3. december

Relaterede artikler