marts 31, 2023 12:21

Halvdelen af bestilte skibe fra danske rederier kan sejle grønt

Esvagt Faraday fra 2016. Arkivfoto Danske Rederier
Esvagt Faraday fra 2016. Arkivfoto Danske Rederier

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash1-768x576-1
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Foto Philippine Coast Guard Facebook 3
Voldsomme billeder: Mindst 28 døde i brand på passagerfærge
25780248-4b26-4eae-8cba-0ccf8b39e64a-w_576_h_2000
Her er det: Objekt ved Nord Stream 2-rørledningen er bjærget
Express 5
Se videoen: Verdens største hurtigfærge bestod tests til søs
Foto Monjasa
Ny udvikling: Pirater har kidnappet søfolk fra Monjasa-skib

Danske rederier har 51 nye skibe på vej fra værfterne. 25 af dem kan sejle på grønne brændstoffer, viser ny analyse fra Danske Rederier.

En årelang nedgang i bestilling af nye skibe fra danske rederier er i år vendt til en fremgang. Lige nu er der samlet set bestillinger på 51 nye skibe fra danske rederier, sammenholdt med 44 sidste år. Det er første gang, at antallet af danske bestillinger går frem siden 2015. Det viser en ny analyse fra Danske Rederier.

Samtidig har en stor del af de bestilte skibe mulighed for at sejle på nye grønne brændstoffer. Af de 51 bestillinger er 25 skibe kompatible med nye grønne brændstoffer, og det er en melding, som vækker begejstring hos Danske Rederier.

“Det vidner om, at rederierne er deres ansvar bevidst. Og så viser det jo med al tydelighed, at de danske rederier gør mere end blot at tale om den grønne omstilling. De går forrest og søsætter nu de skibe, der er en forudsætning for den grønne omstilling af skibsfarten frem mod 2050,” siger direktør for klima, miljø og sikkerhed i Danske Rederier, Maria Skipper Schwenn.

Siden Finanskrisen i 2009 har pilen peget nedad, når det gælder antallet af bestillinger på nye skibe i de danske rederier. 2021 var en bundskraber med 44 bestillinger, men i 2022 er vi på samme niveau som i 2020.

Offshore-rederiet, ESVAGT i Esbjerg er et af de rederier, som venter på at få levere et nyt grønt skib. De har bestilt verdens første grønne Offshore Service Skib, som skal servicere havvindmølleparkerne med vindmølleteknikere og reservedele.

“De er lidt som ringen, der bliver sluttet, når vi både kan være med til at bidrage til udbygningen af den grønne energi i Danmark og være aftager af nye grønne brændstoffer. Det var oplagt for os at investere i et grønt skib, når så meget af vores forretning handler om at understøtte den grønne omstilling,” siger CEO i ESVAGT, Peter Lytzen.

Ser man på bestillinger af skibe globalt, er der lige nu bestilt skibe for det, som svarer til 10 procent af den nuværende verdensflåde. I 2009 toppede den globale ordrebog med bestillinger på nye skibe svarende til 52 pct. af den daværende globale flåde.

Danske Rederier har som strategimål, at mindst fem procent af danskopererede skibe i 2030 skal kunne sejle på grønne brændstoffer.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Express 5
Se videoen: Verdens største hurtigfærge bestod tests til søs
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash1-768x576-1
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Foto Monjasa
Dansk produkttanker kapret af pirater i Guineabugten
katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn

Relaterede artikler