marts 31, 2023 10:59

Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder

Torben Østergaard-Nielsen vinder Årets Hæderspris 2022 til Landskåringen af Årets Ejerleder 2022 i PwC. Foto: PwC
Torben Østergaard-Nielsen vinder Årets Hæderspris 2022 til Landskåringen af Årets Ejerleder 2022 i PwC. Foto: PwC

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash1-768x576-1
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Foto Philippine Coast Guard Facebook 3
Voldsomme billeder: Mindst 28 døde i brand på passagerfærge
25780248-4b26-4eae-8cba-0ccf8b39e64a-w_576_h_2000
Her er det: Objekt ved Nord Stream 2-rørledningen er bjærget
Express 5
Se videoen: Verdens største hurtigfærge bestod tests til søs
Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn

Torben Østergaard-Nielsen, ejerleder i United Shipping & Trading Company A/S, har modtaget Årets Hæderspris 2022 ved Landskåringen af Årets Ejerleder i PwC i Hellerup.

Der var stor hæder til ejerleder i United Shipping & Trading Company A/S, Torben Østergaard-Nielsen, da Landskåringen af Årets Ejerleder 2022 blev afholdt i PwC i Hellerup. Her løb det maritime fyrtårn med Årets Hæderspris.

Torben Østergaard-Nielsen startede som 20-årig som elev i skibsmæglerfirmaet Julius Mortensen i Fredericia. I 1978 blev han som kun 24-årig administrerende direktør for skibsmæglerfirmaet H. Sommer i Middelfart, og i 1981 grundlagde han Dan-Bunkering, som i dag er et datterselskab i Bunker Holding-gruppen.

Torben Østergaard-Nielsen blev senere også ejer af Julius Mortensen og samlede alle sine aktiviteter i firmaet United Shipping & Trading Company (USTC), som han blev eneejer af i 1998, og som i dag er blandt Danmarks 10 største virksomheder med en omsætning i seneste regnskabsår på over 120 milliarder kroner.

“Torben Østergaard-Nielsen har gennem en årrække været en markant skikkelse i erhvervslivet – ikke bare i Danmark, men globalt. Han har gennem sin flotte karriere udvist en utrolig flid, beslutsomhed og skaberkraft, som ikke alene har været med til at sætte en række danske virksomheder på verdenskortet, men samtidig skabt og sikret et betydeligt antal af danske og globale arbejdspladser,” siger administrerende direktør og Senior Partner i PwC, Mogens Nørgaard Mogensen.

USTC har i dag over 4.000 medarbejdere, er repræsenteret på alle kontinenter i 40 lande med mere end 140 kontorer og har hovedsæde i Middelfart. Den oprindelige kerneforretning er i dag verdens største leverandør af skibsbrændstof.

“Årets Hædersprismodtager har med sin sans for forretning, mod og dygtighed opnået både massiv vækst i den oprindelige forretning og opnået succes på nye forretningsområder. Han er kort sagt indbegrebet af en rigtig entreprenant ejerleder,” understreger Mogens Nørgaard Mogensen.

Torben Østergaard-Nielsen har desuden gennemført et succesfuldt generationsskifte. I 2020 blev døtrene Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Rechnitzer gjort til medejere af virksomheden og fik hver en tredjedel af ejerskabet i virksomheden. Tidligere i år overlod han posten som administrerende direktør til Nina Østergaard Borris.

“Vi er glade for, at Årets Hæderspris går til Torben Østergaard-Nielsen, som i høj grad har vist mod, vedholdenhed og kommerciel fornuft. Som foreningsejet virksomhed tror vi på, at vi og vores kunder bliver stærkere sammen. Derfor er vi glade for, at Årets Hæderspris går til en person, som ikke alene har været en god samarbejdspartner for os i Nykredit, men som med sin arbejdsomhed også er en inspirationskilde for andre i dansk erhvervsliv,” siger Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

Også hos Dansk Erhverv ser man stor grund til at fejre den nykårede Hædersprismodtager 2022.

”Torben Østergaard-Nielsens karriere spænder over næsten fem årtier, og han har styret en succesfuld virksomhed sikkert igennem perioder med oliekriser, Berlinmurens fald, globaliseringens acceleration, utrolige innovationer og talrige nationale, regionale og globale kriser. Det fortjener anerkendelse,” siger direktør for markeder i Dansk Erhverv, Gitte Lillelund Bech.

Torben Østergaard-Nielsen vinder Årets Hæderspris 2022 til Landskåringen af Årets Ejerleder 2022 i PwC. Foto: PwC

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Express 5
Se videoen: Verdens største hurtigfærge bestod tests til søs
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash1-768x576-1
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
Foto Monjasa
Dansk produkttanker kapret af pirater i Guineabugten
katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn

Relaterede artikler