februar 6, 2023 00:15

Danske Rederier: Nyt regeringsgrundlag lover godt for skibsfarten

Foto: Danske Rederier
Foto: Danske Rederier

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
MARIA TUXEN HEDEGAARD
Se billederne: Kronprinsen åbnede udstilling om Kongeskibet Dannebrog
Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Fra Ørsteds opførelse af Hornsea 2, der er verdens største havvindmøllepark
Havvindudviklere sammen om fælles metode til beregning af CO2-udledning
Ole Berg-Hansen fra Molslinjen trykkede på start på den plasmaskærer, som i går tog hul på den første plade til den nye helt elektriske Als-færge
Skøn video: Her sættes Alslinjens nye elfærge i produktion

Danske Rederier er positive overfor en ny regering over midten og ser frem til samarbejde om ambitiøs grøn omstilling og vækst i skibsfarten.

Det er positive toner, der lyder fra Danmark nye regering over midten med Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. Det mener Danske Rederier, som ser frem til et tæt samarbejde om blandt andet vækstmuligheder for skibsfarten, øget hastighed af den grønne omstilling af skibsfart og udbygningen af havvind, elinfrastruktur og produktion af grønne brændstoffer.

”Først og fremmest skal der lyde et tillykke til den nye regering. Jeg ser frem til at arbejde sammen med en regering, som favner så bredt, og jeg tror, at det kan blive gavnligt for os i skibsfarten med den nye konstellation,” siger administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

Regeringsgrundlaget indeholder flere tiltag, som kan bidrage til at fastholde og udvikle Danmarks position som førende skibsfartsnation.

Det gælder blandt andet ambitioner om vækstplaner for styrkeerhverv – herunder søfart, styrkelsen af udenrigstjenesten, som er gavnligt for frihandel og klimadiplomati samt ambitionerne om at øge arbejdsudbuddet.

”Med det, vi har nået at læse i regeringsgrundlaget, har jeg grund til at være optimistisk. Vækstplan for søfart, højt tempo på den grønne omstilling, en stærkere udenrigstjeneste, fremrykkede investering i Forsvaret og ambitioner om et øget arbejdsudbud er alle tiltag, som vi fra skibsfartens side kan bakke fuldt op om. Så det er et rigtigt fornuftigt regeringsgrundlag,” siger Anne H. Steffensen.

Desuden bør regeringens fokus ifølge Danske Rederier være på at sikre skibsfartens rammevilkår i den turbulente tid, vi lever i.

”Verden er i forandring, og stabiliteten i verden er udfordret. For skibsfarten er det først og fremmest vigtigt, at der er ro om rammevilkårene, så vi forsat kan konkurrere på lige vilkår og ved, hvad vi har at gøre med. Og så har vi en ambition om at drive den grønne omstilling inden for skibsfart og gribe de nye markedsmuligheder, der byder sig. Og her har vi også brug for regeringen,” siger Anne H. Steffensen.

Særligt når det kommer til internationale ambitioner har Danmark brug for en stærk stemme, når der skal forhandles klimamål for skibsfarten i FNs søfartsorganisation, IMO. Og så er der behov for at holde et højt tempo i udbygningen af havvind, så der skabes forudsætninger for at producere grønt brændstof.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
Politi
Politiet til stede på dansk havn efter dødsfald på skib
Greenpeace Activists Approach Shell Oil Platform
Se videoen: Aktivister okkuperer olieplatform på vej mod Nordsøen
Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn
Ny LPG-tanker indlemmet under dansk flag

Relaterede artikler