februar 5, 2023 22:02

Klar til 2023? – Her er IMO’s nye strengere regler

Arkivfoto: Ian Taylor / Unsplash
Arkivfoto: Ian Taylor / Unsplash

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
MARIA TUXEN HEDEGAARD
Se billederne: Kronprinsen åbnede udstilling om Kongeskibet Dannebrog
Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Fra Ørsteds opførelse af Hornsea 2, der er verdens største havvindmøllepark
Havvindudviklere sammen om fælles metode til beregning af CO2-udledning
Ole Berg-Hansen fra Molslinjen trykkede på start på den plasmaskærer, som i går tog hul på den første plade til den nye helt elektriske Als-færge
Skøn video: Her sættes Alslinjens nye elfærge i produktion

CO2-udledningen fra den internationale skibsfart skal reduceres, og fra den 1. januar 2023 træder en række nye strammere regler i kraft.

FN’s søfartsorgan International Maritime Organization (IMO) har fra 1. januar 2023 fastlagt nye og strengere klimaregler, som har til formål at reducere energiforbruget og CO2-udledningen fra verdens skibe. Det er der i princippet to metoder at gøre på; øge effektiviteten eller lægge afgifter på olie.

Det, at man løbende stiller krav til at øge effekten per brugt mængde fossilt brændstof, er den kortsigtede metode, hvorimod at belægge brændstoffet med afgifter er en mere langsigtet metode. IMO-landene er blevet enige om at starte med at stille krav til effektiviteten – både teknisk og operationelt. Dette kan man kalde de lavthængende frugter.

EEXI (Energy Efficiency Existing Ships Index)

Indekset gælder for alle skibe I international fart på over 400 BT. Det betyder, at alle skibene skal leve op til de effektivitetskrav, der bliver stillet til nybyggede skibe i 2023. Nu stiller man også effektivitetskrav til de skibe, der allerede sejler på vandet i dag.

Det vil sige, at hvis et 15 år gammelt skib ikke lever op til de stillede krav, skal det bringes til at kunne det. Det kan eksempelvis gøres ved at ‘plombere’ motorerne, så de kan imødekomme de stillede krav. Det er ikke tænkt som en fartbegrænsning, men som en ‘loft på udledning’-indsats, så skibet fårreduceret sin udledning af tons CO2 per sømil per fragtenhed svarende til et nybygget skib.

CII (Carbon Intensity Indicator)

Per 1. januar 2023 skal alle udarbejde en operationel opgørelse for udledning af CO2. Målet er, at man gradvis forbedrer skibets effektivitet, og her ser man på operationel optimering. Dette gælder for alle skibe på over 5.000 BT, og man tager udgangspunkt i det aktuelle forbrug. Her får skibene et energimærke, som vi også kender det fra hårde hvidevarerne, hvor A er det bedste og E det dårligste. Skibet skal mindst ligge på C for at opfylde kravene.

Beregningen bruger ikke den aktuelle last, der transporteres, men skibenes maksimale kapacitet. Det ser Danske Rederier som problematisk, da det stiller veldrevne skibe, der sejler med fuld last, dårligere, da de vil have et højere forbrug, end de skibe, der sejler halvtomme. Kort sagt får du som dygtig operatør ikke valuta for at sejle optimalt og bruge mindst muligt brændstof.

SEEMP (Ship Energy Efficiency Management Plan)

SEEMP er den plan, som alle skibe over 5.000 BT skal have udarbejdet. Planen skal redegøre for, hvordan man vil bringe skibet indenfor det fastsatte målområde (A-E) som skibet skal opfylde, og hvordan udledningerne skal reduceres de kommende år. Hvis skibet ligger udenfor sit målområde – altså D eller E, skal der gennemføres korrigerende handlinger. Målet er at reducere CO2-udslip per sømil per lastmængde.

Dette kan eksempelvis nås ved at iblande bio-brændstof eller arbejde med effektivisering om bord, som eksempelvis varmegenindvinding og optimering, hvilket alt andet lige giver en lavere CO2-udledning.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet MaritimeDirect. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
Politi
Politiet til stede på dansk havn efter dødsfald på skib
Foto Vejdirektoratet
Flydende kæmpe skal hjælpe med byggeriet af den nye Storstrømsbro
Den velbesøgte rute mellem Helsingør og Helsingborg skal nu smelte sammen med Molslinjens udbud af færgeruter i hele Danmark
Stort rederiopkøb er godkendt - ForSea-handel gennemført

Relaterede artikler