februar 1, 2023 12:39

Fjord Line ombygger to LNG-skibe som konsekvens af energikrisen

Fjord Line ombygger nu to af sine LNG-skibe som følge af energikrisen. Foto: Richard Thinghaugen / Fjord Line
Fjord Line ombygger nu to af sine LNG-skibe som følge af energikrisen. Foto: Richard Thinghaugen / Fjord Line

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn
Ny LPG-tanker indlemmet under dansk flag
Screenshot 2023-01-31 at 22.52
Læs den nye udgave af magasinet MaritimeDirect lige her
Greenpeace Activists Approach Shell Oil Platform
Se videoen: Aktivister okkuperer olieplatform på vej mod Nordsøen
Illustration Knud E Hansen DFDS
Nej tak! DFDS' brintdrevne Oslo-færge afvist af EU-fond
Foto Vejdirektoratet
Flydende kæmpe skal hjælpe med byggeriet af den nye Storstrømsbro

På grund af energikrisen har Fjord Line besluttet at ombygge sine to LNG-skibe MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord fra singel-fuel LNG-motorer til dual-fuel LNG/MGO-motorer.

Efter to år med pandemi og myndighedspålagte rejserestriktioner har Fjord Line indtægtsmæssigt haft selskabets bedste højsæson i 2022. Desværre medfører stigende brændstofomkostninger til LNG en resultatmæssig situation for Fjord Line, som ikke er bæredygtig.

Energikrisen, forårsaget af Ruslands invasion af Ukraine, har medført ekstraordinære høje og meget svingende priser på LNG. En prisudvikling som har været langt højere end for traditionelle og mindre bæredygtige energikilder, der anvendes til skibsdrift. Fjord Line modtager desuden ingen offentlig energistøtte i forbindelse med energikrisen. Det betyder, at brændstofomkostningerne for Fjord Lines to skibe, der opereres med LNG, har haft en drastisk stigning langt over et økonomisk bæredygtigt niveau.

“Siden starten af efteråret er afgangene med LNG-skibene fra Vestlandet i Norge, Danmark og Langesund i Norge reduceret og sejltiden er forlænget. Det er naturligvis ikke den måde, vi ønsker at operere vores ruter på eller det kundetilbud, som Fjord Line ønsker at tilbyde vores kunder, men vi har været nødt til at tilpasse vores forretning som konsekvens af de ekstraordinære høje energipriser særligt på LNG,” siger CEO hos Fjord Line, Brian Thorsted Hansen.

Rederiet har igennem længere tid arbejdet intenst på at vurdere alternative og langsigtede løsninger, for at kunne opretholde deres normale kundetilbud på ruten mellem Vestlandet og Danmark samt ruten mellem Langesund og Hirtshals, og Fjord Line har derfor besluttet at udskifte single-fuel LNG-motorerne på de to LNG-skibe, MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord, med dual-fuel LNG/MGO-motorer i løbet af foråret 2023.

Ombygningen af MS Stavangerfjord påbegyndes i januar 2023 og vil være afsluttet ultimo maj 2023. MS Bergensfjord bygges om i perioden februar til midten af juni 2023. Ruterne som vil blive påvirket af ombygningerne er: Bergen – Stavanger – Hirtshals, og Hirtshals – Langesund. Fjord Lines øvrige ruter på Sandefjord – Strömstad og Kristiansand – Hirtshals bliver ikke påvirket af ændringerne og sejler som normalt.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Tukuma-Arctica
Stor narkofangst konfiskeret fra RAL-skib
Den velbesøgte rute mellem Helsingør og Helsingborg skal nu smelte sammen med Molslinjens udbud af færgeruter i hele Danmark
Stort rederiopkøb er godkendt - ForSea-handel gennemført
Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn.
Et stærkt beslutningsgrundlag for en havneudvidelse i Aarhus
Foto Japan Coast Guard
Video: Fragtskib kæntret i Japan - Ni besætningsmedlemmer savnet
Foto Vejdirektoratet
Flydende kæmpe skal hjælpe med byggeriet af den nye Storstrømsbro

Relaterede artikler