december 7, 2023 23:35

Fjord Line ombygger to LNG-skibe som konsekvens af energikrisen

Fjord Line ombygger nu to af sine LNG-skibe som følge af energikrisen. Foto: Richard Thinghaugen / Fjord Line
Fjord Line ombygger nu to af sine LNG-skibe som følge af energikrisen. Foto: Richard Thinghaugen / Fjord Line

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Skoleskibet Danmark Facebook 3
Kovending: Minister finder alligevel penge til Skoleskibet Danmark
7_December
Den maritime julekalender – 7. december
Foto Aarhus Havn
Byråd godkender planer om Aarhus Havn som aktieselskab
Blue World Technologies
Brændselscelleproducent lukker finansieringsrunde med Maersk Growth
Foto DS Norden Danske Rederier
Kronprinsen på besøg, da dansk skibsfart var i fokus på COP28

På grund af energikrisen har Fjord Line besluttet at ombygge sine to LNG-skibe MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord fra singel-fuel LNG-motorer til dual-fuel LNG/MGO-motorer.

Efter to år med pandemi og myndighedspålagte rejserestriktioner har Fjord Line indtægtsmæssigt haft selskabets bedste højsæson i 2022. Desværre medfører stigende brændstofomkostninger til LNG en resultatmæssig situation for Fjord Line, som ikke er bæredygtig.

Energikrisen, forårsaget af Ruslands invasion af Ukraine, har medført ekstraordinære høje og meget svingende priser på LNG. En prisudvikling som har været langt højere end for traditionelle og mindre bæredygtige energikilder, der anvendes til skibsdrift. Fjord Line modtager desuden ingen offentlig energistøtte i forbindelse med energikrisen. Det betyder, at brændstofomkostningerne for Fjord Lines to skibe, der opereres med LNG, har haft en drastisk stigning langt over et økonomisk bæredygtigt niveau.

“Siden starten af efteråret er afgangene med LNG-skibene fra Vestlandet i Norge, Danmark og Langesund i Norge reduceret og sejltiden er forlænget. Det er naturligvis ikke den måde, vi ønsker at operere vores ruter på eller det kundetilbud, som Fjord Line ønsker at tilbyde vores kunder, men vi har været nødt til at tilpasse vores forretning som konsekvens af de ekstraordinære høje energipriser særligt på LNG,” siger CEO hos Fjord Line, Brian Thorsted Hansen.

Rederiet har igennem længere tid arbejdet intenst på at vurdere alternative og langsigtede løsninger, for at kunne opretholde deres normale kundetilbud på ruten mellem Vestlandet og Danmark samt ruten mellem Langesund og Hirtshals, og Fjord Line har derfor besluttet at udskifte single-fuel LNG-motorerne på de to LNG-skibe, MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord, med dual-fuel LNG/MGO-motorer i løbet af foråret 2023.

Ombygningen af MS Stavangerfjord påbegyndes i januar 2023 og vil være afsluttet ultimo maj 2023. MS Bergensfjord bygges om i perioden februar til midten af juni 2023. Ruterne som vil blive påvirket af ombygningerne er: Bergen – Stavanger – Hirtshals, og Hirtshals – Langesund. Fjord Lines øvrige ruter på Sandefjord – Strömstad og Kristiansand – Hirtshals bliver ikke påvirket af ændringerne og sejler som normalt.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Maersk Tangier får snart selskab i flåden af op til ti nye ammoniakskibe
Maersk Tankers bestiller op til ti store ammoniakskibe
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
3_December
Den maritime julekalender – 3. december

Relaterede artikler