februar 6, 2023 01:53

Se billederne: Scandlines’ nye emissionsfrie færge vokser dag for dag

Foto: Scandlines / Cemre
Foto: Scandlines / Cemre

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
MARIA TUXEN HEDEGAARD
Se billederne: Kronprinsen åbnede udstilling om Kongeskibet Dannebrog
Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Fra Ørsteds opførelse af Hornsea 2, der er verdens største havvindmøllepark
Havvindudviklere sammen om fælles metode til beregning af CO2-udledning
Ole Berg-Hansen fra Molslinjen trykkede på start på den plasmaskærer, som i går tog hul på den første plade til den nye helt elektriske Als-færge
Skøn video: Her sættes Alslinjens nye elfærge i produktion

Rundt omkring i Europa bygger, tester og graver leverandører og samarbejdspartnere på de mange forskellige produkter og løsninger, der skal indgå i Scandlines’ nye zero direct emission færge, PR24 (Puttgarden-Rødby 2024) til Femern Bælt.

To-tredjedele af stålpladerne til PR24 er nu skåret på værftet Cemre i Tyrkiet, og færgen består i øjeblikket af otte sektioner, der allerede er placeret på beddingen. Der arbejdes på yderligere 16 sektioner.

I tæt samarbejde med Scandlines’ site-team er værftet i gang med at udvikle en 3D-model af færgen, så man digitalt kan bevæge sig rundt på færgen og samtidig sikre, at arbejdstegninger og 3D-model opdateres sideløbende med byggeriet med korrekte og korrigerede informationer. De tre medarbejdere i Scandlines’ site-team på værftet i Tyrkiet har netop været på besøg hos Scandlines i Rødby og også været ude at sejle med rederiets færger på både Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

Den schweiziske batteriproducent, Leclanché, er i fuld gang med at producere den rekordstore batteripakke, der med en kapacitet på 10 MWh bliver den hidtil største litium-ion-batteri-installation på en færge.

Når færgen indsættes på Femern Bælt i 2024, kan den oplades på blot 17 minutter i Rødby. Naturligvis med grøn strøm. I 2019 investerede Scandlines i et 50 kV / 25 MW strømkabel til Færgevej i Rødbyhavn.

Dette kabel forlænges i foråret 2023 cirka 1,2 kilometer til den nye transformerstation mellem leje 2 og 3. Arbejdet forventes afsluttet i sommeren 2023.

Med en overfartstid på 70 minutter er færgen emissionsfri. Den kan også fungere som hybridfærge, som det allerede kendes fra Scandlines-ruterne mellem Danmark og Tyskland. Som hybridfærge er overfartstiden 45 minutter.

PR24 får derfor tre GenSets, som er en kombination af en dieselmotor og en generator til strømproduktion. De seneste uger har Rolls Royce i Tyskland og datterselskabet mtu i Holland gennemført en række FAT (Factory Acceptance Test) testkørsler på de tre GenSets ved forskellige belastninger for at sikre, at de lever op til specifikationerne.

Rolls Royce har desuden foretaget vibrationsmålinger på relevante positioner og registeret ekstremt lave værdier, der således ligger på et yderst tilfredsstillende niveau.

På havnen i Rødby og Puttgarden er bygge- og anlægsvirksomhederne desuden gået i gang med at ombygge henholdsvis leje 3 og leje 1 med en stærkere rampe, så PR24 også kan få lastbiler på øverste vogndæk. De nye ramper bliver installeret næste efterår.

Foto: Scandlines / Cemre
Motorrum nummer 1. Foto: Scandlines / Cemre
Foto: Scandlines / Cemre
Foto: Scandlines / Cemre

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
Politi
Politiet til stede på dansk havn efter dødsfald på skib
Greenpeace Activists Approach Shell Oil Platform
Se videoen: Aktivister okkuperer olieplatform på vej mod Nordsøen
Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn
Ny LPG-tanker indlemmet under dansk flag

Relaterede artikler