februar 6, 2023 00:54

Stena Line søsætter ny færge og booster kapaciteten på Østersøen

Stena Ebba. Foto: Stena Line
Stena Ebba. Foto: Stena Line

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
MARIA TUXEN HEDEGAARD
Se billederne: Kronprinsen åbnede udstilling om Kongeskibet Dannebrog
Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Fra Ørsteds opførelse af Hornsea 2, der er verdens største havvindmøllepark
Havvindudviklere sammen om fælles metode til beregning af CO2-udledning
Ole Berg-Hansen fra Molslinjen trykkede på start på den plasmaskærer, som i går tog hul på den første plade til den nye helt elektriske Als-færge
Skøn video: Her sættes Alslinjens nye elfærge i produktion

Onsdag fandt navngivningsceremonien for den helt nye færge Stena Ebba sted i Karlskrona i Sverige. Færgen er den anden af to nye E-flexer-færger på ruten Karlskrona-Gdynia.

Stena Ebba er en af de største færger, der er indsat i den almindelige færgedrift i Østersøen. Skibets længde på 240 meter giver plads til 1.200 passagerer og op til 200 lastbiler og en fragtkapacitet på 3.600 meter, hvilket booster kapaciteten med hele 60 procent sammenlignet med den tidligere færge på ruten.

“Indsættelsen af vores nye moderne færge Stena Ebba i den sydlige del af Østersøen er Stena Lines svar på forbrugerefterspørgslen i et dynamisk og økonomisk område i forsat vækst. Vi har drevet færgeruten i mere end 25 år, og med vores nye E-Flexer-færger vil vi gøre det muligt for vores partnere at vækste deres forretninger, forbedre adgangen til andre markeder og vedligeholde de europæiske forsyningskæder,” siger CEO i Stena Line, Niclas Mårtensson.

Det er en helt ny færge – den ankom for nyligt til ruten Gdynia-Karlskrona direkte fra skibsværftet. Færgens optimerede design gør den energibesparende og mere miljøvenlig, ikke mindst fordi den er i stand til at bruge landstrøm ved anløb i havnene, hvilket mindsker skibets udstødningsemission. Indretningen på færgen er i skandinavisk stil med indbydende panoramavinduer.

“Med indvielsen af Stena Ebba på ruten Gdynia-Karlskrona i dag, såvel som med den tidligere introduktion af søsterskibet Stena Estelle, er vi trådt ind i starten af en ny fase i udviklingen af vores rute. Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder de mest moderne skibe på markedet. Moderniseringen af vores flåde vil øge kapaciteten mærkbart, hvilket ikke kun er vigtigt for os og vores kunder, men for hele regionen og de lande, som vi forbinder,” lyder det fra Trade Director BR BSS i Stena Line, Marek Kiersnowski.

Gennem det seneste år har Stena Line gjort et stort arbejde for at modernisere færgeforbindelsen Gdynia-Karlskrona. I juni 2022 blev driften flyttet til den nye færgeterminal i Gdynia, hvor skibe på 240 meter kan anløbe, og som giver mulighed for udvikling af tilbud til flere forskellige typer transportmidler på grund af den tætte placering til jernbanen. I september blev den nye færge Stena Estelle indsat på ruten, og nu er også Stena Ebba indsat på ruten.

På den anden side af havet halter havnen i Karlskrona ikke bagefter, hvad angår moderniteten. I de 25 år, hvor Stena Line har drevet færgeruten til Polen, har havnen udviklet sig til en moderne terminal, der både imødekommer den stigende efterspørgsel fra passagerer, lige så vel som den håndterer den større mængde fragt.

Fakta om Stena Ebba:
• Bygget i 2022
• Navngivningsceremoni: Karlskrona, Sverige, 11.01.2023
• Gudmor: Ulrica Messing, guvernør i region Blekinge i Sverige
• Blev indsat i drift på ruten Karlskrona-Gdynia 02.01.2023
• Længde: 240 meter
• Dybgang: 6,4 meter
• Bredde: 28 meter
• Fragtkapacitet: 3.600 m
• Antal passagerer: 1.200
• Antal kahytter: 263

Du kan desuden læse meget mere om Stena Ebba i seneste udgave af magasiner Maritime Direct, som kan læses gratis på linket her.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
Politi
Politiet til stede på dansk havn efter dødsfald på skib
Greenpeace Activists Approach Shell Oil Platform
Se videoen: Aktivister okkuperer olieplatform på vej mod Nordsøen
Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn
Ny LPG-tanker indlemmet under dansk flag

Relaterede artikler