februar 6, 2023 00:24

Et år uden Lost Time Incidents på Esbjerg Havn

Foto: Blue Water
Foto: Blue Water

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
MARIA TUXEN HEDEGAARD
Se billederne: Kronprinsen åbnede udstilling om Kongeskibet Dannebrog
Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Fra Ørsteds opførelse af Hornsea 2, der er verdens største havvindmøllepark
Havvindudviklere sammen om fælles metode til beregning af CO2-udledning
Ole Berg-Hansen fra Molslinjen trykkede på start på den plasmaskærer, som i går tog hul på den første plade til den nye helt elektriske Als-færge
Skøn video: Her sættes Alslinjens nye elfærge i produktion

Fokus på sikkerhed nedbringer antallet af ulykker for Blue Waters stevedore- og terminalmedarbejdere i Esbjerg.

En vigtig milepæl er nået for Blue Water. På daglig basis udfører knap 60 fastansatte stevedore- og terminalmedarbejdere i Esbjerg et vanskeligt arbejde, når de håndterer enorme og tunge godsmængder ved hjælp af avanceret maskineri og udstyr.

Denne type arbejde har traditionelt været risikofyldt, men gennem et styrket fokus på sikkerhed har Blue Waters medarbejdere på Esbjerg Havn gået gennem 2022 uden en eneste Lost Time Incident (LTI) – den internationale betegnelse for et uheld eller en ulykke, hvor den der kommer til skade må sygemeldes som følge af uheldet.

“Vi har med vores Dare to Care-kampagne arbejdet hårdt for at gøre Blue Water til en sikker og tryg arbejdsplads indenfor en risikobetonet industri. Det arbejde bærer nu frugt, og alle medarbejdere fortjener stor ros for indsatsen for vores alles sikkerhed,” fortæller Head of Operations og HSSEQ hos Blue Water Port Services, Søren Messmann.

I 2019 besluttede Blue Water at gøre sikkerhed til et strategisk punkt i forretningsudviklingen. Derfor er der siden blevet arbejdet struktureret for at undgå ulykker med fravær igennem en lang række initiativer under overskriften ’The Blue Water Safety Journey’.

En tæt og positiv dialog mellem de operationelle terminalmedarbejdere, formænd og HSSEQ-gruppen var udslagsgivende for, at Dare to Care-konceptet blev udviklet, og intentionen var at sikre et trygt arbejdsmiljø ved fælles læring og forbedringer.

Dare to Care-initiativet, som startede på havnen i Esbjerg, har givet et globalt aftryk på Blue Waters mere end 70 globale lokationer. I dag arbejder man hos Blue Water med et globalt fokus på at udbrede den samme sikkerhedsmodel med lokale tilpasninger for at minimere risici for medarbejdere og gods.

“Vi er stolte af, at vores arbejde i Port Service kan gavne sikkerheden i det større billede. I 2023 fortsætter vi med at tage dialogen om, hvad sikkerhed er i udførelsen af den enkelte opgave, vi tager ingen chancer, vi lytter til og lærer af hinanden og forbedrer os sammen,” siger Søren Messmann.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Blå blink_foto Rigspolitiet
Fem søfolk sigtet for drab på kutter i Nordsøen
Politiafspærring_foto Rigspolitiet
Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter
Politi
Politiet til stede på dansk havn efter dødsfald på skib
Greenpeace Activists Approach Shell Oil Platform
Se videoen: Aktivister okkuperer olieplatform på vej mod Nordsøen
Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn
Ny LPG-tanker indlemmet under dansk flag

Relaterede artikler