marts 28, 2023 10:17

Se billederne: Første brønd på Tyra II er færdig

Foto: TotalEnergies
Foto: TotalEnergies

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Ny Dana-koncept (002)
Kom med ind i visionen for Danmarks nye forskningsskib
cadc36f2-961a-45e2-90fc-01e11cae5abc
Forening beder landsretten om at stoppe projekt Lynetteholm
katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn
Stena Line ser frem til endelig at byde flere rejsende velkomne ombord på de to ruter mellem Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Halmstad
Svensk kronekurs får flere danskere til at sejle over Kattegat

I denne uge blev den første brønd på det nye Tyra II genetableret. Det markerer en vigtig milepæl i sidste fase af genopbygningen af Tyra-feltet.

Produktionen fra Danmarks største gasfelt, Tyra, blev midlertidigt stoppet før genopbygning startede i september 2019. Siden er de gamle platforme blevet transporteret til land og genanvendt, mens otte nye platforme er blevet bygget og installeret i den danske Nordsø.

Nu er genopbygningen så gået ind i sin afsluttende fase, og parterne bag arbejder på højtryk for at gøre Tyra klar til at levere gas, så feltet igen kan yde et væsentlig bidrag til den danske og europæiske forsyningssikkerhed.

En afgørende del af det sidste kapitel i Tyra-genopbygningen er at genåbne de 42 brønde, der forbinder gassen i undergrunden med de nye Tyra faciliteter. For omkring halvandet år siden blev hver brønd sikret med en barriere mod gas reservoiret, og de gamle produktionsventiler på toppen af brønden – de såkaldte ‘juletræer’ navngivet efter et pyntet grantræ på grund af dets lighed i form – blev fjernet og sendt i land til renovering. Nu bliver juletræerne geninstalleret på toppen af brøndene som snart vil blive genåbnet.

“I denne uge har vores offshore-team med succes geninstalleret det første 3,2 tons tunge juletræ oven på brønden. Juletræet kontrollerer strømmen af gas fra brønden ind på det nye procesmodul, når Tyra er tilbage i drift. I de kommende måneder vil arbejdet fortsætte med at færdiggøre de resterende brønde,” siger vicedirektør for Tyra-genopbygningsprojektet i TotalEnergies EP Danmark A/S, Lars Bo Christiansen.

Bæredygtighed har været et væsentligt grundelement i alle aspekter af genopbygningen. For eksempel, blev de gamle Tyra platforme og strukturer nedtaget og demonteret, hvilket har muliggjort, at 98,5% af materialet er blevet genanvendt. Det meste bidrager til den globale cirkulære økonomi, mens nogle dele også er integreret i det nye design af Tyra. Eksempelvis genbruges de gamle ben fra platformene (eng. jackets) og juletræer til hhv. brøndhoved- og stigerørplatforme på Tyra II.

“Ved at bruge højt kvalificeret ekspertise i Esbjerg og Syddanmark, har det været mulig at genbruge flere dele til Tyra II. Juletræerne blev oprindeligt installeret på Tyra i 1984, og har altså næsten 40 år på bagen, men heldigvis er kvaliteten så god, at den bedste løsning var at restaurere og genanvende dem,” siger Lars Bo Christiansen.

Foto: TotalEnergies
Foto: TotalEnergies
Foto: TotalEnergies
Foto: TotalEnergies
Foto: TotalEnergies
Foto: TotalEnergies
Foto: TotalEnergies

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn
Express 5 er meget tæt på at være færdig - alligevel kan tidsplanen ikke overholdes, så færgen kan sættes ind i påsketrafikken på Bornholm
Afrejst: Nu kommer verdens største hurtigfærge til Danmark
Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Illustration Maersk
Maersk afslører: Sådan skal nye zero-emissions containerskibe se ud
Foto By & Havn
To bevaringsværdige skibsvrag fundet nær Lynetteholm

Relaterede artikler