juni 6, 2023 21:52

Velkommen til Jacob Frederiksen – Anholt har fået ny redningsbåd

Anholts nye redningsbåd Jacob Frederiksen. Foto: Steffen Fog / Forsvaret
Anholts nye redningsbåd Jacob Frederiksen. Foto: Steffen Fog / Forsvaret

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Viking Jupiter
Stort krydstogtskib på besøg i Aalborg Havn
Foto- Steffen Fog : Forsvaret 1
Kom helt tæt på - Søredning trænet i Frederikshavn
Elever i riggen på Skoleskibet Georg Stage
Klar til havnefest - Skoleskibet Georg Stage kommer til Aarhus
Foto Molslinjen
Efter Express 5's sammenstød med pram - Nu ligger årsagen klar

Redningsstationen på Kattegatøen Anholt har i denne måned fået en ny redningsbåd. Fartøjet, der er leveret fra det franske værft Couach, er både større og hurtigere end den hidtidige redningsbåd.

Danmark fik tidligere på måneden officielt overdraget en ny redningsbåd fra det franske værft Couach. Det oplyser Forsvarskommandoen.

Redningsbåden, der er blevet tildelt redningsstationen på Kattegatøen Anholt, kommer til at hedde Jacob Frederiksen – opkaldt efter den mand, der startede redningstjenesten på Anholt og var den første stationsleder for redningsstationen på Anholt 1878-1903.

Øen Anholt er centralt placeret midt i Kattegat, og redningsstationen på Anholt udgør derfor naturligt et væsentligt udgangspunkt for redningsberedskabet indsats i en central del af de indre danske farvande.

“En ny redningsbåd til Anholt betyder, at vi får forbedret vores beredskab med et større fartøj i den centrale del af de indre danske farvande. Anholt ligger lige midt i Kattegat og udgør, sammen med de omkringliggende redningsstationer, et væsentligt element i det beredskab, som skal udføre søredning, pumpehjælp, miljøberedskab og de mange andre opgaver, som vores redningspersonel udfører i alt slags vejr året rundt,” lyder det fra orlogskaptajn Tim Lillelund, der er chef for Kystredningstjenesten.

“Nu forestår de næste uger en mandskabsoplæring, hvor personale fra det franske værft skal oplære vores redningsfolk på Anholt i at sejle båden og bruge alt det nye udstyr, som er ombord. Jeg tør godt sige, at Anholts redningsfolk, med rette, glæder sig til at få fingrene i den nye båd og det nye udstyr,” siger Tim Lillelund.

Anholt har tidligere haft en lukket redningsbåd, men for nuværende har man kun en åben en af slagsen på Anholt. Den nye redningsbåd er af den lukkede type og er tillige større end de redningsbåde, Anholt tidligere har rådet over. Det betyder, at redningsberedskabet på Anholt nu får bedre muligheder for at operere i dårligt vejr. Den nye redningsbåd skyder også en højere fart end de store redningsbåde i det danske beredskab traditionelt har gjort. Det betyder, at man er hurtigere fremme til en eventuel nødsituation.

Træningen af personellet i brugen af den nye redningsbåd omfatter træning sammen med de franske værfts folk og dertil forskellige kendskabssejladser, træning i forskellige procedurer og tests. Det forventes, at redningsbåden og mandskabet på den er fuldt operationelt til redningsopgaver i løbet af februar.

Anholts nye redningsbåd Jacob Frederiksen. Foto: Steffen Fog / Forsvaret

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. Tillykke Anholt med jeres nye redningsbåd.
    Til Steffen Fog/Forsvaret: Er det muligt, at få et billede af båden i en kvalitet der kan mangfoldiggøres godt, og tilladelse tilladelse til at anvende billedet i et evt. kommende maritimt leksikon? Billedet må gerne være med båden i rum sø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter Express 5's sammenstød med pram - Nu ligger årsagen klar
Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
NORD ENERGY
Udvider flåden - DS Norden tager imod ny bulk carrier
Screenshot 2023-05-31 at 18.45
MaritimeDirect - Nyt magasin er på gaden
FSO Safer
Danmark sender millioner til at tømme olietanker ved Yemens kyst

Relaterede artikler