december 8, 2023 00:39

Danske Rederier: Fornuftige anbefalinger fra Klimarådet

Foto: Maersk Supply / Torben Hestbæk
Foto: Maersk Supply / Torben Hestbæk

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Skoleskibet Danmark Facebook 3
Kovending: Minister finder alligevel penge til Skoleskibet Danmark
7_December
Den maritime julekalender – 7. december
Foto Aarhus Havn
Byråd godkender planer om Aarhus Havn som aktieselskab
Blue World Technologies
Brændselscelleproducent lukker finansieringsrunde med Maersk Growth
Foto DS Norden Danske Rederier
Kronprinsen på besøg, da dansk skibsfart var i fokus på COP28

Danske Rederier er helt enige i flere af de anbefalinger, som Klimarådet tirsdag har fremlagt. Dog mangler en international certificeringsordning for grønne brændstoffer stadig, mener de.

Klimarådet har tirsdag fremlagt den årlige statusrapport, som vurderer Regeringens klimaindsatser og kommer med anbefalinger til vejen frem, og det er en række anbefalinger til det videre klimaarbejde, som Danske Rederier i høj grad er enige i.

Det nævnes blandt andet, at der er behov for en massiv udbygning af vind- og solenergi, og at PtX bør prioriteres til at skaffe brændstoffer til skibe og fly.

“Nye grønne skibe, som kan sejle på e-fuels, er tæt på at forlade værfterne, og det konkrete behov for grønt brændstof er derfor faretruende nær. Derfor er vi helt enige med Klimarådet i, at det er afgørende at få sat skub i udbygning af havvind og og turbo på opførelsen af PtX-anlæg. Jo hurtigere, jo bedre,” lyder det fra administrerende direktør hos Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

“Jeg noterer også, at rådet anbefaler, at regeringen har fokus på implementeringen af CCS og at føre de politiske aftaler ud i livet. Det er vi glade for al den stund, at vi har flere medlemmer, som er klar til, og ovenikøbet i fuld gang i gang med, at bidrage til lagring af CO2 i Nordsøen,” siger hun.

Danske Rederier har som mål at dansk skibsfart skal være klimaneutral inden 2050 uden brug af klimakompensation. En relativ lille del af dansk skibsfarts udledninger sker i hjemlige farvande og tæller med i de nationale udledninger, mens størstedelen af skibsfartens udledninger sker i andet eller internationalt farvand.
Derfor er Danske Rederier stærkt optagede af de aspekter, som handler om EU- og international regulering på klimaområdet.

“Dansk skibsfart opererer i hele verden, og er derfor ofte underlagt andre regler og lovgivning end den danske. Klimarådet har i den nye rapport også fokus på EU-regulering, og det er godt for os. Jeg savner dog helt konkret, at man tager hul på at udvikle en global certificeringsordning for grønne brændstoffer, så det grønne brændstof, man bunker i Singapore, også tæller som grønt i EU. Her ligger en klimapolitisk opgave, som er vigtig,” siger Anne H. Steffensen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
3_December
Den maritime julekalender – 3. december
2_December
Den maritime julekalender – 2. december

Relaterede artikler