marts 28, 2023 10:16

Fregatten Niels Juel indsættes i NATO-flådestyrke

Fregatten F363 Niels Juel. Arkivfoto: Henning Jespersen-Skree / Forsvaret
Fregatten F363 Niels Juel. Arkivfoto: Henning Jespersen-Skree / Forsvaret

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Ny Dana-koncept (002)
Kom med ind i visionen for Danmarks nye forskningsskib
cadc36f2-961a-45e2-90fc-01e11cae5abc
Forening beder landsretten om at stoppe projekt Lynetteholm
katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn
Stena Line ser frem til endelig at byde flere rejsende velkomne ombord på de to ruter mellem Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Halmstad
Svensk kronekurs får flere danskere til at sejle over Kattegat

Den danske fregat Niels Juel indgår fra i denne uge og tre måneder frem i en NATO-flådestyrke på meget højt beredskab. Flådestyrken skal understrege NATO’s vilje og evne til at forsvare alliancens befolkninger og territorium.

Fregatten Niels Juel sejlede mandag fra Flådestation Korsør for at tilslutte sig NATO’s flådestyrke med det mundrette navn Task Group 441.01, som er en del af NATO’s stående styrker på højt beredskab.

Fra Korsør sejler Niels Juel mod Sjællands Odde for gennemføre skydeøvelser, inden fregatten fortsætter mod Skagerrak, hvor den skal mødes med de øvrige skibe i flådestyrken. Den omfatter blandt andet krigsskibe fra Tyskland og Spanien. Fra Skagerrak fortsætter flådestyrken ud i sit operationsområde. Styrken skal primært operere i Nordatlanten og Østersøen.

Formålet med flådestyrken er at være NATO’s umiddelbare maritime udrykningsstyrke samt at demonstrere NATO-landenes alliancesolidaritet og understrege viljen og evnen til at beskytte NATO’s befolkning og territorium mod enhver aggression.

Med indsættelsen af Niels Juel bidrager Danmark til NATO’s skærpede beredskab, som er en reaktion på Ruslands angreb på Ukraine og aggressive tone over for sine europæiske naboer, og indsættelsen af det danske krigsskib medvirker til, at NATO har de nødvendige styrker til rådighed til at afskrække potentielle fjender fra at angribe Danmark eller andre NATO-lande og til om nødvendigt at forsvare NATO’s territorium.

“Især i denne tid er det virkelig vigtigt vise beslutsomhed og sammenhold i NATO, og derfor er jeg stolt over, at vi igen kan sende et bidrag til NATOs stående styrker under VJTF, således at Danmark bidrager til den kollektive og dermed Danmarks sikkerhed fra havet,# siger kommandør Dan B. Termansen, der er chef for Søværnets 2. Eskadre.

Fregatten Niels Juel er et moderne og slagkraftigt krigsskib, der med sine højteknologiske sensorer og våben er klar til at imødegå alle typer af trusler og om nødvendigt bidrage til at forsvare NATO’s territorium. Niels Juel har i en del af indsættelsesperioden en Sea Hawk-helikopter ombord. Fregatten har en besætning på cirka 120 personer.

Flådestyrkens opgaver kan omfatte alle militære maritime opgaver, herunder medvirken til etablering af lokalt søherredømme samt sikring af maritime forbindelsesveje og retten til fri sejlads. Ud over at være på beredskab træner skibene i flådestyrken sammen, ligesom styrken deltager i allierede øvelser. Flådestyrken med Niels Juel skal blandt andet deltage i den store øvelse Joint Warrior, der finder sted ud for det nordlige Norge i marts.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn
Express 5 er meget tæt på at være færdig - alligevel kan tidsplanen ikke overholdes, så færgen kan sættes ind i påsketrafikken på Bornholm
Afrejst: Nu kommer verdens største hurtigfærge til Danmark
Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Illustration Maersk
Maersk afslører: Sådan skal nye zero-emissions containerskibe se ud
Foto By & Havn
To bevaringsværdige skibsvrag fundet nær Lynetteholm

Relaterede artikler