marts 28, 2023 11:30

“Havnen er ikke et statisk sted – og gudskelov for det”

Administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro. Foto: By & Havn
Administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro. Foto: By & Havn

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Ny Dana-koncept (002)
Kom med ind i visionen for Danmarks nye forskningsskib
Foto Monjasa
Monjasa-skib kapret af pirater i Guineabugten
cadc36f2-961a-45e2-90fc-01e11cae5abc
Forening beder landsretten om at stoppe projekt Lynetteholm
katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn

Københavns Havn er i konstant forandring. Nye brugere, projekter og aktiviteter betyder store udfordringer, men ikke mindst også nyt liv og udvikling. MaritimeDirect har taget en snak med administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro, om havnens rolle og udfordringer i hovedstaden anno 2023.

Badegæster, havnearbejdere, kajakroere, krydstogtturister, lystfiskere, paddleboardere, havnerundfarter, søndagssejlads…

Hvis man ikke vidste meget bedre, lyder det unægteligt som en remse fra Egon Olsen, efterfulgt af et fnys og en frustreret mine. Selv den kære Egon Olsen ville dog nok miste pusten her og have svært ved at finde på en dækkende plan, for listen over nye aktiviteter, begivenheder og brugere i Københavns Havn er nærmest endeløs. Og selvom de mange forandringer bringer udfordringer, så er det netop det konstante hamskifte, der er charmen ved det hele og det, der føjer til havnens historie og skaber dens identitet som en integreret del af byen.

“Jeg hører heldigvis til dem, der trives med rigtig mange bolde i luften,” siger Anne Skovbro – frontkvinden for en af Danmarks livligste havne.

“Vi er i en meget spændende tid, og det, vi skal levere i de kommende år og havnens rolle i det, er super spændende. Grundforståelsen af, at funktionerne i havnen ændrer sig, er virkelig vigtig. I København er havnen jo, foruden at være en traditionel erhvervshavn, også vigtig i forhold til den grønne omstilling, for en række af byens virksomheder, byens kultur, det rekreative liv og meget mere. Så på den måde er havnen ikke blot en funktion, den hænger tæt sammen med byens historie, identitet, erhvervsliv og turisme.”

I knap fem år har Anne Skovbro været administrerende direktør i By & Havn, og med en baggrund som plandirektør i Københavns Kommune, har diskussionen om omdannelsen af havnen og dens rolle i byen fyldt meget hos hende igennem mange år.

“Vi ser en udvikling, der er gået i retning af, at havnen er blevet moderniseret og mere kompakt. Store dele af den tidligere industrihavn er nu bykvarterer, hvor man bader og sejler kajak. Så det, der fylder nu, er den rekreative havn, hvorimod erhvervshavnen fylder fysisk meget mindre end tidligere. Den transformation synes vi egentlig, vi lykkes meget godt med,” siger hun.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet MaritimeDirect. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn
Express 5 er meget tæt på at være færdig - alligevel kan tidsplanen ikke overholdes, så færgen kan sættes ind i påsketrafikken på Bornholm
Afrejst: Nu kommer verdens største hurtigfærge til Danmark
Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Illustration Maersk
Maersk afslører: Sådan skal nye zero-emissions containerskibe se ud
Foto By & Havn
To bevaringsværdige skibsvrag fundet nær Lynetteholm

Relaterede artikler