juni 8, 2023 17:45

Første lagring af CO2 i Danmarks undergrund er gennemført

Foto: Project Greensand
Foto: Project Greensand

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn 1
Skønne billeder: Nordjysk reder indflager nyt skib under Dannebrog
Nordkoreanske flag
Voldsom anklage: Dansk virksomhed hjalp Nordkoreas handelsflåde
Foto Tuco Marine 3
Tuco lancerer autonomt fartøj til overvågning af havområder
Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Foto ADP AS
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal

Første portion CO2, der skal lagres i Nordsøen i forbindelse med Project Greensands pilotfase, er nu på plads i undergrunden.

Project Greensands pilotprojekt, der går ud på at indfange CO2 og lagre det offshore, er gået ind i en ny fase. Efter en succesfuld lagring af CO2 i Nordsøens undergrund skal resultaterne nemlig nu analyseres, så vejen kan banes for at indfri lagringspotentialet i Danmark. Det oplyser konsortiet bag Project Greensand i en pressemeddelelse.

“Der er blevet udført et stort arbejde fra alle i hele konsortiet bag Project Greensand, og selve lagringen er gået, som vi forventede. Vi har vist, at det kan lade sig gøre, og vi er allerede blevet meget klogere på, hvordan vi sammensætter den sikreste og mest effektive værdikæde til CO2- lagring på tværs af landegrænser. Nu skal vi dykke ned i resultaterne, så vi kan blive klogere på, hvordan vi bedst arbejder videre for at indfri potentialet i CO2-lagring i Danmark,” siger landechef hos INEOS Energy Denmark, Mads Gade.

Med den succesfulde lagring af CO2 i den danske del af Nordsøen er vejen banet for, at fangst og lagring af CO2 kan bringes i spil for at afbøde klimaforandringerne og hjælpe til at opnå CO2-neutralitet. De fysiske opgaver på Nordsøen er i overensstemmelse med projektplanen afsluttet, og konsortiet bag Project Greensand intensiverer nu arbejdet for at igangsætte og etablere en modningsproces, der kan bane vejen for at indfri lagringspotentialet i den danske del af Nordsøen.

“Vi ved nu, at vi sikkert og effektivt kan lagre CO2 i den danske del af Nordsøen. Vel at mærke CO2, der er fanget i et andet land, transporteret på tværs af landegrænser, for så at blive lagret i Danmark. Nu kommer vi til at fokusere på, hvordan vi bedst baner vejen for at skalere det yderligere, så vi i første omgang kan lagre op mod 1,5 millioner tons CO2 om året i 2025/2026,” siger Mads Gade.

I februar 2023 gav Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet de første tilladelser til storskala lagring af CO2 i den danske del af Nordsøen. Her fik de ledende partnere i Project Greensand, INEOS og Wintershall Dea, tilladelse til storskala lagring af CO2 i den danske del af Nordsøen fra 2025.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. CO2 er rent fup for at få afgifter i statskassen,
    ingen andre lande laver det fupnummer…

    og tænk, hvad det koster at få det ned i jorden…

    vi er til grin…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter Express 5's sammenstød med pram - Nu ligger årsagen klar
Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn 1
Skønne billeder: Nordjysk reder indflager nyt skib under Dannebrog
Elever i riggen på Skoleskibet Georg Stage
Klar til havnefest - Skoleskibet Georg Stage kommer til Aarhus
Viking Jupiter
Stort krydstogtskib på besøg i Aalborg Havn

Relaterede artikler