juni 8, 2023 15:14

Dagens topmøde viser momentum til havvind

Foto: Danske Maritime
Foto: Danske Maritime

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn 1
Skønne billeder: Nordjysk reder indflager nyt skib under Dannebrog
Nordkoreanske flag
Voldsom anklage: Dansk virksomhed hjalp Nordkoreas handelsflåde
Foto Tuco Marine 3
Tuco lancerer autonomt fartøj til overvågning af havområder
Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Peter Willemoes
Danmark øver søkrig i Østersøen med allierede

Dagens topmøde om havvind i Belgien viser, at landene omkring Nordsøen er indstillet på at sætte tempoet yderligere op i udbygningen af havvind. Danske Rederier deltager i topmødet og ser store muligheder for offshore-rederierne.

Politiske ledere fra Belgien, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Nederlandene, Irland, Luxembourg, Danmark og formanden for EU-Kommissionen Ursula von der Leyen mødes i dag i den belgiske kystby, Oostende.

Statsminister Mette Frederiksen deltager fra Danmark, og hun vil på mødet debattere med de politiske kollegaer fra de øvrige Nordsølande, hvordan man kan accelerere udbygningen af havvind i området endnu mere.

Topmødet er en opfølgning på Nordsø-topmødet i Esbjerg i maj sidste år, hvor de deltagende lande aftalte at tidoble havvindkapaciteten i Nordsøen frem mod 2050.

Danske Rederier bifalder opfølgningen, da det er vigtigt at fastholde og bygge videre på det momentum, som er skabt for udbygningen af havvind i Europa. Desuden er det et vigtigt signal at sende efter USA’s Inflation Reduction Act og i forlængelse af EU’s egen Net-Zero Industry Act.

”Dagens møde er et vigtig politisk signal om, at en samlet offshore vind-industri i EU er klar til at levere på de politiske ambitioner. EU’s Net-Zero Industry Act har sat rammerne for en hurtig udbygning af havvind, og nu er det industriens tur til at levere. Det er de danske rederier inden for offshore vind i den grad klar til,” siger sekretariatschef for Danske Rederiers EU-repræsentation, Bjarne Løf Henriksen.

Oven på EU’s Net Zero Industry Act er det vigtigt, at det politiske lag og industrien står tæt sammen for at løfte opgaven med at omstille Europa til grøn energi. Her skal industrien vise viljen til at investere. Den danske offshore vindsektor er verdensførende og står klar til at løfte opgaven.

”En bedre udnyttelse af grøn energi i Nordsøen har kæmpe perspektiver for rederierne. Vi har dels medlemmer, som er engageret i selve udbygningen og serviceringen. Men vi har endnu flere rederier, som får brug for grønne brændstoffer, som skal komme fra bl.a. havvind i Nordsøen. Dagens topmøde i Belgien med en samlet industri og politisk deltagelse er vigtigt skridt i den rigtige retning,” siger Bjarne Løf Henriksen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter Express 5's sammenstød med pram - Nu ligger årsagen klar
Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn 1
Skønne billeder: Nordjysk reder indflager nyt skib under Dannebrog
Elever i riggen på Skoleskibet Georg Stage
Klar til havnefest - Skoleskibet Georg Stage kommer til Aarhus
Viking Jupiter
Stort krydstogtskib på besøg i Aalborg Havn

Relaterede artikler