juni 8, 2023 18:15

Har knækket koden – Sashimi Royal er klar til yderligere vækst

Billede-3-2-768x512-1

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn 1
Skønne billeder: Nordjysk reder indflager nyt skib under Dannebrog
Nordkoreanske flag
Voldsom anklage: Dansk virksomhed hjalp Nordkoreas handelsflåde
Foto Tuco Marine 3
Tuco lancerer autonomt fartøj til overvågning af havområder
Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Foto ADP AS
Nyt selskab skal udvikle Danmarks næststørste containerterminal

Sashimi Royal, der har til huse i Hanstholm og opdrætter yellowtail kingfish, der blandt andet bruges til sushi, investerer massivt i den fremtidige drift, og er snart klar med en helt ny produktionshal, mens man i starten af 2023 opkøbte ejendommen ved siden af deres hidtidige domicil i Hanstholm.

Tekst af Jonas Hooge

Udvidelsen af produktionen gør, at man fra næste år kan fordoble produktionen, så man i 2024 vil kunne opdrætte godt 1000 tons, mod lidt mere end 500 tons i år i Hanstholm. En voldsom vækst, der gerne skulle være med til, at gøre Sashimi Royal til en god forretning.

“Vi blev stiftet tilbage i 2015, dengang af danske og norske investorer, ud fra en idé om, at man ville lave yellowtail kingfish på land. Vi er startet ud fra scratch, og har forsøgt fra start med at få fiskene til at gyde, og da det lykkedes, gik arbejdet i gang med at få dem til at vokse sig store. Det har vi ligesom knækket koden på nu, i forhold til hvordan vi skal dyrke fiskene, og nu er vores udfordring så at have kapacitet nok, hvilket er grunden til, at vi udvider,” fortæller Søren Mattesen, CEO i Sashimi Royal.

I 2020 gik de norske medejere, Nordiq Aquafarms, ind og købte alle aktierne i firmaet, hvilket betyder, at Sashimi Royal i dag er 100 procent norskejet. De ejer også Maximus, hvor fiskene udklækkes, inden de transporteres til Hanstholm til videre opdræt.

Sashimi Royal beskæftiger godt 20 personer, og selvom produktionen forøges markant, så forventer Søren Mattesen ikke, at der skal ansætte mange flere lige foreløbigt. Til gengæld begynder de selv at stå for bearbejdningen af fisken til sommer – og dermed hele processen.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

The post Har knækket koden – Sashimi Royal er klar til yderligere vækst first appeared on FiskerBladet.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter Express 5's sammenstød med pram - Nu ligger årsagen klar
Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn 1
Skønne billeder: Nordjysk reder indflager nyt skib under Dannebrog
Elever i riggen på Skoleskibet Georg Stage
Klar til havnefest - Skoleskibet Georg Stage kommer til Aarhus
Viking Jupiter
Stort krydstogtskib på besøg i Aalborg Havn

Relaterede artikler