september 26, 2023 00:27

Danske Rederier: ‘Fornuftig ramme for forsvarsforlig’

Arkivfoto: Esbern Snare / Forsvaret
Arkivfoto: Esbern Snare / Forsvaret

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Danske Rederier bakker op om regeringens udspil til et forsvarsforlig med fokus på Rigsfællesskabet, nærområdet i øst og indsatser i verdens brændpunkter og ser frem mod forhandlingerne om fordelingen af midler.

De store linjer i regeringens udspil til forsvarsforlig er tirsdag blevet præsenteret af fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Her er fokus på Rigsfællesskabet herunder Arktis, nærområdet i øst og indsatser i verdens brændpunkter. Prioriteter som Danske Rederiers administrerende direktør, Anne H. Steffensen ser positivt på.

“I den usikre situation, verden befinder sig i lige nu, er vi nødt til at prioritere vores sikkerhed højere, end vi har gjort tidligere. Derfor er det positivt, at regeringen med sit udspil til forsvarsforlig sætter baren højt og giver forsvaret et markant løft,” lyder det fra direktøren.

For Danske Rederiers vedkommende er det især vigtigt, at de rette ressourcer tilfalder Søværnet og Specialstyrkekommandoen, således de kan bidrage til at skabe sikre søveje og indgå i internationale missioner til søs med det rette udstyr og personel.

Læs også: Danske Maritime hilser ambitiøst forsvarsudspil velkommen

“Det vigtigste for os er, at Søværnet får nogle moderne slagkraftige værktøjer, som udover at passe på vores kyster også kan være med til at passe på os, når vi sejler i den store verden. Selvom udspillet er meget overordnet, så er det nævnt, at man vil prioritere personel til Forsvaret herunder Søværnet. Hvordan, det skal udmøntes, og hvordan indretningen af værnepligten justeres, er jeg spændt på at se,” siger Anne H. Steffensen.

Pirateri vest for Afrika er stadig den største sikkerhedsrisiko for søfarten. Danske Rederier mener derfor, at nye flådefartøjer skal kunne løse piratopgaver.

“Man bør bygge et tilstrækkeligt antal moderne flådefartøjer i forskellige størrelser, som kan operere globalt og kan tilpasses forskellige missioner med blandt andet helikoptere, specialstyrker, læger osv. Det ønske, håber jeg, vil afspejle sig, når vi kommer dybere ned i forhandlingerne i den kommende tid,” siger Anne H. Steffensen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler