september 26, 2023 10:42

Danmark øver søkrig i Østersøen med allierede

Peter Willemoes. Arkivfoto: Søværnet
Peter Willemoes. Arkivfoto: Søværnet

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang

I de næste knap to uger vil Østersøen lægge farvand til den store øvelse BALTOPS, hvor Danmark sammen med 19 andre lande, 6.000 personer, 50 skibe og omkring 60 fly skal træne samarbejde med andre NATO-lande og partnerlande.

Danmark tog søndag hul på øvelsen BALTOPS, hvor mellem 150 og 200 soldater i form af Søværnskommandoens føringsstab, fregatten Peter Willemoes og de danske minerydningsstyrker deltager. Det oplyser Forsvaret.

Øvelsen er en stor og vigtig årlig øvelse, som har til formål at styrke fleksibiliteten og samarbejdsevnen for NATO- og partnerlande samt træne brugen af fælles kapaciteter. Øvelsen skal sikre, at styrkerne er trænet og i stand til at operere sammen og er klar til at reagere på enhver trussel mod sikkerheden i stater i Østersøregionen.

Konkret vil øvelsen styrke landenes evner til samarbejde gennem en række kombinerede taktiske manøvrer og scenarier. Over 6.000 besætningsmedlemmer på fly og skibe og marinesoldater fra 19 allierede og en partnernation vil øve luftforsvar, maritim blokade, antiubådskrigsførelse, og amfibieoperationer i et værnfælles miljø. Træningsscenariet er simuleret, men træningen og alle aktiviteter er meget relevante, hvilket bidrager til NATOs robusthed og styrke som en alliance.

“For Søværnet giver BALTOPS en unik mulighed for at træne operationer i flere domæner – luft, overflade og under vandet – samtidigt og i samarbejde med vores allierede lande. Sådan at Danmark sammen med vores allierede fortsat er klar til at forsvare NATO-lande i Østersøregionen og sikre stabilitet og fred. Desuden øver Søværnet evnen til med en føringsstab at lede en international flådestyrke,” siger næstkommanderende for Søværnskommandoen, flotilleadmiral Carsten Fjord-Larsen.

En vigtig del af den danske deltagelse er, at fregatten Peter Willemoes skal være flagskib for en styrke på omkring 10 krigsskibe under hele øvelsen. Næstkommanderende for Søværnskommandoen flotilleadmiral Carsten Fjord-Larsen er chef for flådestyrken og føringsstaben, der har fregatten som flagskib.

En anden central del er, at Danmark bidrager med minerydningsstyrken betegnet Mine Counter Measures (MCM). Dette danske bidrag er tilknyttet en anden, amerikanskledet flådestyrke.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler