september 26, 2023 11:32

Tuco lancerer autonomt fartøj til overvågning af havområder

Foto: Tuco Marine
Foto: Tuco Marine

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn

Den sydfynske bådproducent Tuco Marine Group i Faaborg lancerer et nyt ubemandet fartøj til indsamling af data og overvågning af havområder.

Et nyt innovativt fartøj har set dagens lys, efter den sydfynske bådproducent Tuco Marine Group i Faaborg onsdag har præsenteret det banebrydende, autonome overfladefartøj ProZero ENDURUNS 8m USV.

Fartøjet, der er fra Tuco’s ProZero serie, er udviklet gennem det EU- finansierede ENDURUNS-projekt, og den innovative USV er designet til at revolutionere ubemanded maritim dataindsamling med sin avancerede brintbrændselscelleteknologi, der muliggør usædvanlig langvarig drift til søs.

ENDURUNS-projektet har samlet et konsortium af eksperter og organisationer for at udvikle et hybrid USV- og AUV-system, der er drevet af højenergi brintbrændselsceller. Den teknologiske løsning tillader ProZero 8m USV at operere autonomt i lange perioder og åbner dermed op for nye muligheder inden for maritime operationer ved at muliggøre flere opgaver inden for en drift modus for eksempel ved at understøtte sikkerhed og overvågning af sub-sea områder samtidig med indhentning af hydrografiske data.

“Vi er rigtigt stolte af det her projekt. Noget af det specielle ved denne 8m ProZero USV er dens evne til autonomt at dokke og integrere den 4,5 meter lange AUV, så AUV’en kan lades og flytte data til satellit-transmission samt returnere til havn som en enkelt enhed,” lyder det fra direktør hos Tuco Marine, Jonas Pedersen.

“Det her giver helt nye muligheder, dels til kortlægning af havbunden men bestemt også med sikkerhedspolitiske briller hvor det her giver nye forbedrede muligheder for en løbende overvågning af farvandene både på men også under overfladen” Fortsætter Jonas Pedersen

For at forlænge operationel autonomi er ProZero 8m ENDURUNS USV udstyret med en hybrid energibank, der består af en brintbrændselscelle, batteripakke og Solcelle paneler. Det intelligente energistyringssystem sikrer en vedvarende strømforsyning, selv i
fjerntliggende, dybe havområder eller områder med høj trafik som vanskeliggør jævnlige havnebesøg, hvilket giver USV’en ekstra rækkevidde og gør den i stand til at tilpasses forskellige operationelle krav.

Foto: Tuco Marine
Foto: Tuco Marine
Foto: Tuco Marine

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. Hej Tuco. Kan i sende lidt mere om hvilke sensorer, multibeam, som kan integreres på båden og AUV’en? og hvilken prisklasse ligger den i?

    Bh. Maria, Marin overvågning, Miljøstyrelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler