september 26, 2023 11:55

Afgørende og ambitiøs uge for grøn skibsfart

Skibsfart Shipping
Foto: Shaah Shahidh / Unsplash

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn

I denne uge samles medlemmerne af FN’s sø­fart­sor­ga­ni­sa­tion IMO til det, som kan blive et afgørende møde for en global kli­ma­re­gu­le­ring af skibsfarten, og Danske Rederier vil til det sidste presse på for en ambitiøs aftale.

I årevis er der blevet talt og skrevet om en kommende regulering af skibsfartens udledninger, og i denne uge kan afgørende brikker falde på plads, når landene i FN’s Søfartsorganisation mødes til MEPC 80. Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

De helt store spørgsmål er, om landene ender med at finde fælles fodslag, så der kan vedtages en aftale om global kli­ma­re­gu­le­ring, og hvor højt am­bi­tions­ni­veau­et bliver.

– Vi har talt meget og længe om denne uges møde, og nu er det i sandhed afgørelsens time. Vi har sammen med både er­hvervs­mi­ni­ste­ren, Sø­fart­s­sty­rel­sen og vores medlemmer længe forsøgt at præge andre lande til at gå den grønne vej sammen med os. Meget snart får vi et resultat, og det er lidt med nerverne uden på tøjet, at vi tager hul på MEPC 80, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Først og fremmest er det afgørende for Danske Rederier, at landene i IMO skal vedtage, at den globale skibsfart skal være klimaneutral i 2050. Desuden skal landene gerne blive enige om både tekniske og økonomiske virkemidler, der skal skubbe industrien i den rigtige retning.   

– Det er hånden på kogepladen nu, og vi skal have en aftale. Men vi er samtidig nødt til at have en ambitiøs aftale. Der er ikke tid til at udskyde beslutningen, og der er heller ikke tid til at vente med at få sat de egentlige reduktioner i gang. Derfor vil vi også presse på for et ambitiøst resultat til det sidste, siger Anne H. Steffensen.

Læs hele pressemeddelelsen her

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler