september 26, 2023 11:13

Maritim læring og koncerter: Sønderjysk havn inviterer til ‘Aaben Havn’

Foto: Aabenraa Havn
Foto: Aabenraa Havn

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn

Fredag den 8. september slår Aabenraa Havn og havnens kunder dørene op til arrangementet ‘Aaben Havn’, hvor alle sønderjyder inviteres med bag kulisserne på Sønderjyllands eneste erhvervshavn.

I øjeblikket er der ekstra travlt på Aabenraa Havn, for ud over den forventelige travlhed på landsdelens største ind- og udskibningshavn for hele Østersøområdet, er havnens medarbejdere og kunder i fuld færd med at arrangere ‘Aaben Havn’. Og forventningerne er skruet højt op fra starten på havnen, som lover, at ‘Aaben Havn’ bliver et totalevent med maritim læring, hygge og underholdning for hele familien uden sidestykke i havnens 766-år lange historie.

“Med ‘Aaben Havn’ slår vi havnens døre op for det lokalsamfund, vi og kunderne er så vigtig en del af. Aabenraa har altid været en havneby, hvor havnen og byen går hånd i hånd. Det tætte bånd mellem havnens virksomheder og Aabenraa er udgangspunktet for ‘Aaben Havn’, for det er en samhørighed, der både er værd at fejre og fokusere på. Det gør vi ved at skabe en helt særlig dag med masser af læring, hygge, fest og maritim stemning, hvor man blandt andet kan blive klogere på, hvad havnen og havnevirksomhederne egentlig betyder for Aabenraa og Sønderjylland og få et særligt indblik i alt det spændende, der foregår på havnen,” lyder det fra havnedirektør Henrik Thykjær.

Selvom det endelige program for ‘Aaben Havn’ endnu ikke er offentliggjort, vil havnen alligevel godt løfte sløret for nogle af de foreløbig planlagte aktiviteter. Først og fremmest vil havnens kunder slå dørene op for publikum gennem en lang række spændende og informative udstillinger, rundvisninger samt aktiviteter.

For børn og barnlige sjæle kommer ‘Aaben Havn’ blandt andet til at byde på skattejagt, bygning af egne skibe og mulighed for at gå på opdagelse i havnens maskinpark, ligesom der arbejdes på særlig børneunderholdning med et meget populært navn fra Ramasjang. Derudover er det planen, at arrangementet skal rundes af med manér, og derfor er havnen ved at booke tre danske topnavne til at sætte det helt rigtige festlige punktum for den særlige dag.

“‘Aaben Havn’ afsluttes med et brag af en koncert, der er gratis for alle. Faktisk bliver det hele tre, for vi er ved at entrere med tre forskellige navne. To af dem er på plads, nemlig Folkeklubben og Magtens Korridor. Det tredje navn forbliver fortsat hemmeligt et stykke tid endnu, da kontrakten endnu ikke er på plads. Men nu glæder vi os bare til, at hele Sønderjylland forhåbentligt gerne vil bruge en fredag på at få et bedre indblik i, hvordan havnens kunder har stor betydning for alle sønderjyders hverdag,” siger Henrik Thykjær.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler