september 26, 2023 04:59

Se videoen: Vinddreven bulk carrier sendt afsted på jomfrurejse

Pyxis Ocean. Foto: Cargill
Pyxis Ocean. Foto: Cargill

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Det amerikanske rederi Cargill har sendt sin første vinddrevne bulker, Pyxis Ocean, afsted på sin jomfrurejse.

Nogle sværger til metanol, andre til biodiesel. Enkelte til ammoniak og få på vindenergi. Meningerne om fremtidens grønne brændstoffer er mange, og diversiteten er derfor stor, når man ser på listen over skibe, der i disse år bliver bygget og retrofittet.

Seneste skud på stammen er det amerikanske rederi Cargill, der for nylig har sendt deres 239 meter lange og 32 meter brede bulk carrier, Pyxis Ocean, afsted på sin jomfrurejse – drevet af såkaldte WindWings.

Der er dog ikke tale om en nybygning, men derimod et ombygget tørlastskib, som har fået monteret to 37 meter høje metal-plader, der skal fungere som sejl. De er designet af BAR Technologies og produceret af Yara Marine Technologies, og håbet er, at de vil spare cirka 30 procent at det brændstof, som fartøjet normalt ville have opbrugt på turen.

“Hos Cargill har vi et ansvar for at være banebrydende med dekarboniseringsløsninger på tværs af alle vores forsyningskæder for at imødekomme vores kunders behov og planetens behov. En teknologi som WindWings kommer ikke uden risiko, og som industrileder – i partnerskab med den visionære skibsreder Mitsubishi Corporation – er vi ikke bange for at investere, tage disse risici og være ærlige om vores erfaringer for at hjælpe vores partnere i maritim overgang til en mere bæredygtig fremtid,” lyder det fra direktør for Cargills oceangående fragtforretning, Jan Dieleman, i en pressemeddelse.

Installationen af sejlene er sket på COSCO-værftet i Kina.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler