september 26, 2023 08:52

Chok: Maersk Supply Service fokuserer forretningen og fyrer 130

Maersk Mariner. Foto: Maersk Supply Service
Maersk Mariner. Foto: Maersk Supply Service

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark

Maersk Supply Service skal fremover kun fokusere på forretningerne offshore vind og offshore støttefartøjer. Det betyder, at rederiet over de kommende to år skal sige farvel til 130 medarbejdere.

Der blæser nye vinde på ledelsesgangen hos Maersk Supply Service, efter offshorerederiet i marts blev solgt af A.P. Møller-Maersk til A.P. Moller Holding. Således har rederiets nye topchef, Christian Ingerslev, mandag offentliggjort en ny strategisk linje, der betyder, Maersk Supply Service fremover skal fokusere forretningen på offshore vind og offshore støttefartøjer. Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

Med indsnævringen af rederiets fokusområder bliver der på flere måder skåret ind til benet, og det betyder, at Maersk Supply Service over de kommende to år skal sige farvel til i alt 130 medarbejdere.

“Vi vil opbygge skala på de markeder, vi driver for at blive mere konkurrencedygtige. For at gøre dette vil vi fokusere på de mest attraktive fremtidige markeder, der passer bedst til Maersk Supply Service. Med udgangspunkt i vores nuværende stærke position vil vi skabe værdi for vores kunder og sammen sikre energiforsyningen og understøtte energiomstillingen,” lyder det i meddelelsen fra administrerende direktør, Christian Ingerslev.

Rederiets indsnævrede portefølje får indflydelse på nuværende forretningsområder og geografiske position. Mens Maersk Supply Service fortsat vil understøtte bugsering, fortøjning og installation af offshore-aktiver på tidsbefragtningsbasis, så vil man til gengæld ikke længere gå ind i nye såkaldte turnkey-projekter, da balancen mellem risiko og afkast ikke lever op til rederiets økonomiske forventning.

Det er netop i denne afdeling, at rederiet vil sige farvel til 100 medarbejdere onshore, mens yderligere 30 personer skal findes offshore, hvor Maersk Supply Service planlægger at flytte to skibe fra Australien til Atlanterhavet og Nordsøen, hvor rederiet fremover ønsker at placere sin flåde.

“Maersk Supply Service har været på en transformationsrejse siden 2016 for at udforske nye forretningsmuligheder efter nedturen i OSV-markedet. Virksomheden har tilføjet mange forskellige områder til sin forretning, alle relevante på det tidspunkt. Nu er det tid til at udvælge de områder med det højeste potentiale for Maersk Supply Service. Organisationen har opbygget værdifuld viden på denne rejse, og jeg vil gerne sige min oprigtige tak for en kæmpe indsats og engagement til alle, der har taget del af denne rejse og især til de kolleger, som vi nu skal sige farvel til,” siger Christian Ingerslev.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler