september 26, 2023 10:01

Historisk IMO-aftale om klimaneutral skibsfart skal gøres til virkelighed

Foto: Danske Rederier
Foto: Danske Rederier

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn

De kommende år skal den historiske IMO-aftale om klimaneutral skibsfart i eller omkring 2050 implementeres og gøres til virkelighed. Danmark skal gå forrest og sikre, at aftalen implementeres hurtigst og bedst muligt.

Dansk skibsfart har for længst sat kursen mod en CO2-neutral fremtid, og med den historiske IMO-aftale om klimaneutral skibsfart i eller omkring 2050 skal den globale skibsfart nu drejes ind på samme kurs.

Derfor har er­hvervs­mi­ni­ster Morten Bødskov taget initiativ til et ‘topmøde’ hos Danske Rederier, hvor Sø­fart­s­sty­rel­sen og en række topchefer fra ship­pin­gin­du­stri­en onsdag eftermiddag var samlet for at drøfte, hvordan den historiske IMO-aftale om klimaneutral skibsfart kan blive gjort til virkelighed hurtigst muligt.

“Danmark gik forrest, da vi skulle have den mest ambitiøse klimaaftale på skibsfarts i hus. Nu har vi fået en historisk aftale, og derfor skal vi have sat skub i den internationale skibsfarts grønne omstilling. Vores rederier er allerede med helt fremme, men vi skal fortsætte den grønne udvikling. Det kræver samarbejde på tværs, så Danmark viser vejen til klimaneutral skibsfart,” siger er­hvervs­mi­ni­ster Morten Bødskov.

På mødet var der bred enighed om, at man skal fortsætte den tætte dialog og samarbejde mellem ministeriet, Sø­fart­s­sty­rel­sen og ship­pin­gin­du­stri­en. Det var nemlig medvirkende til det flotte resultat på IMO-mødet i London i juli.

Derudover er det centralt, at man fortsætter og forstærker det tætte samarbejde med lande, der har samme indstilling som Danmark, og samtidigt presser på for at få særligt de mindst udviklede lande med. Det kræver fortsat arbejde med at række ud i internationale fora.

“Nu handler det om, at vi skal tage ansvar og handle hurtigt – og vi skal have alle med. Fremtiden på verdenshavene er grøn. Det kræver, at vi skal have den nødvendige regulering og de økonomiske og tekniske virkemidler på plads allerede i 2025, så det overordnede mål om klimaneutral skibsfart i eller omkring 2050 kan nås,” lyder det fra administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler