september 26, 2023 11:45

Månedens Skib: Atlantic Enterprise

Billede-1-23-768x576-1

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark

Med en pris på omkring 400 millioner kroner har Clearwater Ocean Prawns Venture haft den store tegnebog oppe ad lommen for at erhverve trawleren Atlantic Enterprise, der er rederiets største enkeltstående investering i de seneste 20 år.

Af Peter Brandi

Hvis der er ekstra spænding og glæde hos Clearwater Ocean Prawns Venture (COPV) i disse måneder, så er det ikke synderligt overraskende. Den dansk-canadiske rejekoncern er nemlig snublende tæt på at kunne byde velkommen til sin nyeste kombinerede reje- og hellefisktrawler i flåden – nybygningen NB1107 Atlantic Enterprise.

Trawleren, der er bygget på det tyrkiske værft Tersan Shipyard, er 82,3 meter lang og 18 meter bred, og med et prisskilt på cirka 400 millioner kroner er Atlantic Enterprise COPV’s største enkeltstående investering i de seneste 20 år.

For den pris er trawleren, der er designet af norske Skibteknisk AS, får COPV dog et fartøj, der er fyldt med det nyeste udstyr på alle niveauer. Det gør sig gældende i forhold til alt lige fra fabriksudstyr, fryseri, fiskeudstyr, navigationsudstyr, travlspil og kraner, som er på forkant med fremtidens udvikling og fiskeri.

“Gennem hele processen har vi haft en tæt sparring med vores leverandører, som også har set det som en spændende og udfordrende opgave. Vi har kort sagt allieret os med de bedste på markedet på alle parametre og haft stort fokus på skånsomt fiskeri, øget effektivitet og ikke mindst fangstens kvalitet, smag og friskhed,” fortæller administrerende direktør for Ocean Prawns, Daniel Barslund.

Udstyret med procesanlæg fra Carsoe

Atlantic Enterprise har en lastkapacitet på 1.200 ton rejer og 1.900 ton hellefisk, og blandt den nye teknologi, som trawleren er udstyret med, er en komplet Carsoe-fabrik med to proceslinjer. De to sideløbende linjer sikrer, at fangsten hurtigt og effektivt bliver bearbejdet, frosset og pakket ned.

Foruden udstyr som rejekogere og en separat hellefisk-fabrik, indeholder anlægget desuden to store autofrysere til hurtig nedfrysning af fangsten, så kødets friskhed og kvalitet bliver bevaret. Når fangsten er frosset, bliver den automatisk sendt videre til palletering, hvor rejer og hellefisk bliver sorteret og palleteret separat i ‘rene’ paller, så der ikke er behov for yderligere manuel sortering i lastrummet eller på land.

Når trawleren vender tilbage i havnen, er fangsten derfor bearbejdet, frosset, pakket og klar til at blive sendt videre ud i verden.

Artiklen om Atlantic Enterprise er bragt i den seneste udgave af magasinet FiskerBladet. Du kan se flere billeder af den nye trawler og læse hele magasinet ganske gratis lige her

The post Månedens Skib: Atlantic Enterprise first appeared on FiskerBladet.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler