september 26, 2023 11:17

Hirtshals Havn har modtaget sin nye slæbebåd

Slaebebaaden-Sibba.-Foto-Hirtshals-Havn-768x512-1

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn

Hirtshals Havn har netop taget imod sin nye slæbebåd Sibba, der er et led i havnens strategi om at kunne hjælpe flere store skibe med at komme til og fra kaj under besværlige vindforhold.

En ny slæbebåd med navnet Sibba er netop ankommet fra Tyrkiet til Hirtshals Havn efter godt tre uger til søs. Den nye slæbebåd skal hjælpe store fartøjer med at komme sikkert til og fra kaj, når vinden er hård. Havnen har investeret i den nye slæbebåd for at styrke sikkerheden, og fordi den planlagte havneudvidelse vil medføre, at flere store fartøjer, eksempelvis ro/ro-skibe og specialfartøjer til lastning og losning af CO2, kommer til Hirtshals i de kommende år.

“Vores gamle slæbebåd var ikke tidssvarende, fordi den ikke var stærk nok til at imødekomme vores behov. Som de fleste ved, blæser det fra tid til anden meget kraftigt i Hirtshals, og vi har naturligvis et ønske om at styrke sikkerheden for eksisterende og kommende kunder. Det bliver endnu vigtigere i de kommende år, fordi havneudvidelsen betyder, at større skibe kan anløbe havnen,” siger CEO ved Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard.

Sibba skal i første omgang primært hjælpe store færger, der skal til eller fra kaj, når vindforholdene er ugunstige.

Færgerne er i dag større end tidligere, og Hirtshals Havn kan yde en bedre service over for færgerederierne og kommende kunder, fordi den nye slæbebåd er betydeligt stærkere end den gamle. Når nye kunder skal benytte havnen, kan de også føle sig trygge ved, at de kan få hjælp i hårdt vejr.

Den nye slæbebåd er af typen ASD og 18,7 meter lang og 9,2 meter bred. Den har et pæletræk på over 30 ton, hvilket er mere end dobbelt så meget som den gamle. Pæletrækket er et udtryk for, hvor mange ton en slæbebåd kan trække, mens den ligger stille.

Bådtype er testet grundigt

Havnens gamle slæbebåd blev bygget i 1979 og har siden 2005 ydet assistance til skibe i Hirtshals. Sibba blev bygget i 2019 som den 10. i en serie på 17, og foruden en fordobling i trækkapacitet styres den nye slæbebåd også på en anden måde, blandt andet med en særlig type joystick, hvilket er nyt for mandskabet. Der venter derfor en grundig oplæring af slæbebådspersonalet, så de klædes på til at manøvrere den nye båd.

“Vi har købt en slæbebåd, der er blevet grundigt testet, og som kan fungere under de vindforhold, der er i Hirtshals. Vi har afsøgt markedet gennem de seneste to år og set flere både for at sikre os, at vi fik den rigtige kvalitet. Vi er overbeviste om, at vi med Sibba har fundet en slæbebåd, der passer til vores behov både i dag og i fremtiden,” siger Master Mariner and Fleet Manager hos Hirtshals Havn, Robert Hansen.

Han tilføjer, at Hirtshals Havn er en af de få danske havne, som har et fast tilbud om slæbebådsservice, og som kan assistere med få timers varsel. Det bliver især en fordel, når der kommer flere store skibe til Hirtshals efter havneudvidelsen, som efter planen er færdig i 2027.

The post Hirtshals Havn har modtaget sin nye slæbebåd first appeared on FiskerBladet.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler