september 26, 2023 11:23

Maersk sikrer sig leverandør af metanol til nyt feederskib

Billede: Maersk
Billede: Maersk

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn

A.P. Møller – Maersks nybyggede feederskib skal i sine første måneder i flåden sejle på metanol fra den norske oliegigant Equinor.

Den grønne omstilling af skibsfarten er endnu i sin indledende fase, og selvom A.P. Møller-Maersk allerede er gået ‘all-in’ på metanol, så er det ikke just et let tilgængeligt brændstof i store mængder.

Ikke desto mindre lykkedes det den danske rederigigant at indgå en aftale med hollandske OCI Global om metanol til Maersks nybyggede feederskibs jomfrurejse fra Sydkorea til København, og fredag er det så blevet meldt ud, at nybygningens første måneders sejlads skal foregå på metanol leveret af den norske oliegigant Equinor.

Læs også: Maersk sikrer sig grøn metanol til nyt feederskibs jomfrurejse

“Vi er meget glade for at samarbejde med Equinor, som er på vej ind i dette forretningsområde. Det er afgørende at få store energiselskaber til bordet og begynde at levere fremtidige brændstoffer i stor skala. Det er den form for engagement, vi har brug for for at fortsætte med at accelerere pionerrejsen mod en grøn brændstoføkonomi for global skibsfart. Med mere end 100 metanol-drevne skibe i ordrebøgerne på tværs af industrien er efterspørgslen efter grøn brændstofproduktion stigende og den tendens vil fortsætte i de kommende år,” siger Chief Infrastructure Officer hos A.P. Møller – Maersk, Rabab Boulos, i en pressemeddelelse.

Feederskibet ligger netop nu i Kattegat ud for Skagen, og når det officielt er blevet ved næste uges storstilede navngivningsceremoni i København, så er det planen, at fartøjet slutter sig til Maersks aktive flåde, hvor det skal sejle mellem Nordeuropa og Østersøen.

Se videoen: Maersks metanol-drevne feederskib passerer Suez

Equinor skal levere metanol fra september indtil begyndelsen af 2024, hvorefter det er planen, at Maersk skal modtage e-methanol fra et kommende Power-to-X-anlæg ved Aabenraa. Anlægget, som er drevet af European Energy, er i første omgang blevet forsinket, men forventes at være i fuld drift i løbet af første halvår af 2024.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler