september 26, 2023 11:54

Ny milepæl: Tyra II er atter forbundet til omkringliggende felter

Tyra-genopbygningsprojektet. Foto: TotalEnergies EP Danmark
Tyra-genopbygningsprojektet. Foto: TotalEnergies EP Danmark

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Hele netværket af kritisk infrastruktur omkring Tyra-feltet er atter blevet forbundet i det store genopbygningsprojekt.

Tyra-genopbygningsprojektet har nået endnu en vigtig milepæl på vejen til at genoptage produktionen. Projektteamet har nemlig afsluttet arbejdet med den undersøiske infrastruktur, som forbinder Tyra med de omkringliggende felter, og sammen vil felterne yde et vigtigt bidrag til Danmarks og Europas energisikkerhed og uafhængighed, når produktionen er tilbage i fuld drift.

Under ombygningen blev forbindelsen mellem Tyra og de omkringliggende felter midlertidigt blokeret, og satellitplatformene Svend, Roar, Harald, Valdemar og Tyra Sydøst blev sat i inaktiv tilstand for at muliggøre nedtagning af den gamle Tyra og installation af den nye Tyra.

“Kort før sommerferien blev Tyra igen forbundet til Danmark efter en vellykket installation af forbindelsestykket på gaseksportrørledningen til land. Nu har vi forbundet hele netværket af kritisk infrastruktur omkring Tyra-feltet. Dermed er vi klar til at starte og styre de ubemandede satellitfelter igen, hvilket er et afgørende skridt mod produktionsstart,” siger teknisk projektleder for Tyra-genopbygningsprojektet hos TotalEnergies EP Danmark, Michael Lindholm Pihl Larsen.

Gassen fra de omkringliggende felter vil blive behandlet på den højteknologiske procesplatform ved Tyra Øst. Her vil gassen blive renset og nedkølet, hvorefter den sendes mod land ved hjælp af kompressorer.

“På det nye Tyra har vi syv gaskompressorer, baseret på den nyeste teknologi. De er alle elektrisk drevne, hvilket sikrer lavere CO2-udledning. Kompressorerne er meget vigtige for opstarten af Tyra, da de behandler gassen fra Tyra og de omkringliggende felter og sender den videre mod land. I øjeblikket arbejder projektteamet døgnet rundt på at teste og starte kompressorerne, den ene efter den anden. Indenfor den seneste måned har vi bl.a. testet den afgørende eksportkompressor, som skal transportere den første gas til Danmark denne vinter,” forklarer Michael Lindholm Pihl Larsen.

Med genskabelsen af forbindelsen mellem Tyra og satellitfelterne samt den vellykkede test af eksportgaskompressoren, er det største infrastrukturprojekt i den danske Nordsø nu i den allersidste fase, hvor alle kræfter er sat ind på at udføre grundige test af udstyret.

Det er essentielt for at verificere pålideligheden af systemerne, garantere høj kvalitet og skabe sikre arbejdsforhold for medarbejderne, inden der kommer gas ind i de nye faciliteter og Tyra-produktionen genstartes i vintersæsonen 2023/24.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. tak, det var heller ikke for tidligt…

    Danmark bliver tæppebombet med vindmøller,
    nu også på kirkegårde, fordi vi løb tør for gas…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler