september 26, 2023 10:35

Regeringen lancerer ny strategi for forsyningssikkerhed

Også Ever Givens grundstødning i Suez Kanalen viste svaghedstegn i den danske forsyningskæde. Arkivfoto: Boscalis
Også Ever Givens grundstødning i Suez Kanalen viste svaghedstegn i den danske forsyningskæde. Arkivfoto: Boscalis

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang

I den globale handel er Danmark på nogle områder blevet for afhængige af enkelte lande. Derfor skal alle de statslige myndigheder med ansvar for landets vigtigste funktioner fremover have mere fokus på, hvor der kan opstå problemer med forsyningen.

Krigen i Ukraine, energikrisen og coronapandemien har vist, at risikobilledet for Danmark er blevet mere komplekst og uforudsigeligt, og det danske samfund skal være mere robust over for fremtidens trusler. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed netop lanceret sin første strategi for forsyningssikkerhed. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Den nye strategi sætter rammen for, hvordan myndighederne skal gå til opgaven med at få stærke forsyningskæder i alle de vigtige funktioner i samfundet, så det bliver mere robust både til hverdag, og når krisen rammer.

“Med et skærpet risikobillede kan lange og komplekse forsyningskæder udgøre en sårbarhed, og derfor skal vi sørge for, at vi har robuste forsyningskæder til vores samfundsvigtige funktioner, som eksempelvis elforsyning eller hospitalsvæsen, så der kan leveres de kritiske ydelser, som er afgørende for, at det danske samfund fungerer,” lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Med strategien sættes retningen for dansk forsyningssikkerhed de kommende år, og strategien giver statslige myndigheder værktøjer til at blive bedre forberedt.

“Danmarks tryghed og sikkerhed hænger uløseligt sammen med vores forsyningssikkerhed. Det har vi set de seneste år med covid-19 og andre kriser, hvor det har været vanskeligt at få varer og ressourcer til landet. Derfor sætter vi nu retningen for et styrket arbejde med forsyningssikkerhed på tværs af staten. Det skal være med til at sikre, at det er trygt at være dansker også under fremtidige kriser,” lyder det fra justitsminister Peter Hummelgaard, som bakkes op af fungerende direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Henrik F. Brodersen.

“Når en ny krise rammer os, skal eksempelvis hospitaler og politiet have adgang til de varer og ressourcer, de har brug for, så vores samfundsvigtige funktioner kan fungere. De varer, som er essentielle for, at vores samfund kan hænge sammen, bliver ofte fragtet over store afstande og skifter hænder mange gange på vejen. Derfor skal det danske samfund som helhed have bedre overblik over vores forsyningskæder og have mere fokus på, hvor der vil kunne opstå problemer med forsyningen. Forsyningssikkerhed er en forudsætning for Danmarks sikkerhed,” siger Henrik F. Brodersen.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed blev oprettet under covid-19 og er statens kompetencecenter for forsyningssikkerhed. Styrelsen rådgiver offentlige myndigheder om tiltag, der kan styrke forsyningssikkerheden.

Du kan læse hele den nye strategi her

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler