september 26, 2023 11:19

To danske havne får fast besøg af metanol-drevne Laura Mærsk

Billede: Maersk
Billede: Maersk

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn

Når verdens første metanoldrevne containerskib fra A.P. Møller – Maersk sættes ind i Østersøen bliver det med fast anløb af havnene i Fredericia og Kalundborg Havn.

Øjnene fra hele den maritime branche hvilede torsdag tungt på København og A.P. Møller – Maersk, som ved en storstilet ceremoni navngav verdens første metanoldrevne containerskib, Laura Mærsk, og dagen derpå kom så nyheden om, at to danske havne får fast besøg af det klimavenlige feederskib; Fredericia og Kalundborg.

“Det glæder mig, at vores værdifulde og strategiske samarbejde med Maersk nu viser sig med et fast anløb med verdens første metanoldrevne containerskib. Anløbet er næste skridt i udviklingen af den første europæiske, grønne transportkorridor, som vi er godt i gang med at realisere,” lyder det i en pressemeddelelse fra CEO i havneselskabet ADP A/S, Rune D. Rasmussen.

“Fredericia Havn og Taulov Dry Port er et stort knudepunkt for import og eksport for hele Danmark, og kunderne efterspørger løsninger til nedbringelse af klimaaftrykket. For os som havn er det et virkeligt stort skridt og et vigtigt konkurrenceparameter. Men størst af alt er det et virkeligt stort bidrag til den grønne omstilling af transportsektoren, at Mærsk indsætter verdens første metanol containerskib. Det bliver et meget vigtigt skridt til nedbringelse af klimaaftrykket,” siger Rune D. Rasmussen.

Foruden Fredericia Havn og Kalundborg, så skal Laura Mærsk i rotationen ligeledes på faste besøg i Bremerhaven, Helsingborg og Halmstad.

“A.P. Møller – Maersk har en målsætning om at nå netto-nul drivhusgasudledninger i 2040, og vi er glade for at samarbejde med Fredericia Havn. Vores partnere hjælper os med at nå vores ambitiøse grønne mål, og med at sikre vores kunder en dør-til-dør service, der hjælper dem med at reducere klimaaftrykket i deres værdikæder. Ingen kan løse opgaven alene, og vi har brug for gode partnere for at den grønne omstilling af skibsfarten kan lykkes i tide,” lyder det fra Nordic Managing Director hos A.P. Møller – Maersk, Birna Odefors.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler