december 10, 2023 14:18

Effektiv logistik på DFDS Terminalen i Frederikshavn

Foto: Blue Water
Foto: Blue Water

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

10_December
Den maritime julekalender – 10. december
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
9_December
Den maritime julekalender – 9. december
8_December
Den maritime julekalender – 8. december
Foto Man Energy Solutions
MAN Energy Solutions leverer tre motorer til Lauritzen Bulkers

Blue Waters logistikopgaver på færgeterminalen i Frederikshavn omfatter mere end lastning og losning af gods på DFDS’ færger.

Da DFDS i 2020 overtog passagerruten mellem Oslo og Frederikshavn, var de på udkig efter en logistikpartner til at håndtere de mangeartede logistikopgaver forbundet med anløbet i den nordjyske havneby. Opgaven krævede en partner med høj ekspertise på området, da mange logistikopgaver skulle løses og eksekveres inden for en snæver tidsramme.

Flere leverandører bød sig til, men for DFDS stod det klart, at Blue Water, som i forvejen varetager mange logistikopgaver for selskabet, var en god kandidat til at påtage sig opgaven.

“Vi arbejdede allerede sammen med Blue Water i Esbjerg i forbindelse med stevedoring-opgaver, og selvom denne opgave omfatter allround færgeadministration, vidste vi, at de kunne påtage sig rollen. De har den viden og ekspertise der skal til for at varetage logistikopgaver som disse,” siger Route Director hos DFDS, Kim Heiberg.

Logistikopgaverne på Frederikshavn-terminalen omfatter mere end lastning og losning af gods. Check-in af passagerer, biler og lastbiler, godshåndtering og linjehåndtering for de to færger – Pearl Seaways og Crown Seaways – der opererer på terminalen. I gennemsnit håndteres 6.000 gæster i måneden, og i højsæsonen stiger antallet til det dobbelte, hvor næsten 12.000 gæster skal checkes ind på de to færger.

I løbet af den time, færgen lægger til, skal i gennemsnit 10 lastbiler, 80 personbiler og 50 passagerer til fods sikkert af og på færgen.

“Blue Waters personale, som er en fast del af færgeterminalen i Frederikshavn og er godt blandet med vores eget team, er uddannet til at håndtere denne logistik hurtigt inden for den imponerende tidsramme på 5-10 minutter. Det giver os en ensartet drift af vores daglige service,” siger Kim Heiberg.

I løbet af samarbejdet har det logistiske ansvarsområde udviklet sig. Blue Waters startede med at operere fra to små skure og et par lastbiler, men DFDS viste hurtigt tillid til deres evner. Nu har Blue Water sit eget fragtkontor i toldbygningen i Frederikshavn, og håndterer et stort antal lastbiler, biler og passagerer samt løsgods og papirarbejde.

“Det er en stor hjælp at have Blue Water til at varetage disse opgaver, især i højsæsonen om sommeren. En pålidelig samarbejdspartner, der udfører de operationelle opgaver på vores travle terminal, giver os stor fleksibilitet. Vi er meget tilfredse med dette partnerskab,” konkluderer Kim Heiberg.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
5BF78A44-770C-4D10-BE3D-149A6C91D5FD
Mangler i dansk kontrol af ballastvand – Ministeren er bedt om svar

Relaterede artikler