december 10, 2023 14:46

Danske Rederier: Skibsfarten skal være grøn, men også sikker

Foto: DS Norden
Foto: DS Norden

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

10_December
Den maritime julekalender – 10. december
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
9_December
Den maritime julekalender – 9. december
8_December
Den maritime julekalender – 8. december
Foto Man Energy Solutions
MAN Energy Solutions leverer tre motorer til Lauritzen Bulkers

Danske Rederier har de sidste par uger arbejdet for at få retningslinjer på plads for de nye, grønne brændstoffer på det netop afholdte møde i FN’s Internationale sø­fart­sor­ga­ni­sa­tion, IMO. Processen er lang, men arbejdet skrider fremad, lyder det.

Når skibene i nær fremtid i stigende grad skal sejle på nye grønne brændstoffer, er det vigtigt, at der er klare regler for håndteringen af dem.

Forskellige typer brændstoffer kommer nemlig med forskellige udfordringer og risici, når de tages i brug på skibene. Derfor kræver det klare svar på spørgemålene om, hvad det kræver af indretning af skibe, tanke og andet for, at man sikkert kan tage de grønne brændstoffer i anvendelse ombord.

Derfor har Danske Rederier bistået danske myndigheder – herunder Sø­fart­s­sty­rel­sen – med faglig rådgivning under en række møder i London i IMO’s Sub-Committee on Carriage of Cargoes and Containers.

Her arbejder man blandt andet med at fastlægge internationale retningslinjer for brugen af de nye grønne brændstoffer, som er essentielle for at gøre målet om klimaneutral skibsfart i 2050 til en realitet.

“Den grønne omstilling af skibsfarten kræver enorme mængder grønne brændstoffer. Brændstoffer, som i mange tilfælde endnu ikke er til rådighed i den skala, som vi har brug for, men skibene skal også gøres klar til at bruge disse brændstoffer, da de skal håndteres på nye måder om bord. Derfor er der brug for internationale retningslinjer for brugen af disse brændstoffer, så skibsfarten fremover ikke blot bliver grøn, men også fortsat er sikker. Det er en vigtig prioritet for Danske Rederier at bidrage aktivt til denne proces,” lyder det fra direktør for klima, miljø og sikkerhed i Danske Rederier, Nina Porst.

“Den grønne omstilling på verdenshavene kræver både store og ambitiøse politiske beslutninger såvel som – ny avanceret teknisk regulering og retningslinjer, før arbejdet henimod klimaneutral skibsfart kan gennemføres i det daglige arbejde i den maritime sektor både på til søs og til lands. Danske Rederier er engageret på alle niveauer af processen,” siger Nina Porst.

På møderne i IMO’s Sub-Committee er man ifølge Danske Rederier nået langt med at fastlægge retningslinjer for brugen af brint, ligesom man har begyndt arbejdet med at udforme retningslinjer i forhold til brugen af ammoniak. Det er ‘work in progress’, men der gøres gode fremskridt.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
5BF78A44-770C-4D10-BE3D-149A6C91D5FD
Mangler i dansk kontrol af ballastvand – Ministeren er bedt om svar

Relaterede artikler