december 10, 2023 15:13

​Svane Shipping overtager aktiemajoriteten i to shippingvirksomheder

Kolding Havn set fra oven. Arkivfoto: Kolding Havn.
Kolding Havn set fra oven. Arkivfoto: Kolding Havn.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

10_December
Den maritime julekalender – 10. december
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
9_December
Den maritime julekalender – 9. december
8_December
Den maritime julekalender – 8. december
Foto Port of Aalborg
Konkurrenter samarbejder om anlægsprojekt på nordjysk havn

Koldings største shippingvirksomhed, Svane Shipping A/S, bliver ny hovedaktionær i de to Vejlevirksomheder Lerche-Henriksen & Møller A/S samt Charles Petersen Vejle A/S. ​Målet er at optimere de to havnes faciliteter og øge aktiviteten i begge byer.

Det er nogle af de mest markante virksomheder i deres respektive havne, der med udgangen af oktober 2023 bliver slået sammen, når Svane Shipping i Kolding formelt overtager aktiemajoriteten i Vejle Shipping og Trading ApS. Det oplyser Svane Shipping i en pressemeddelelse.

Sidstnævnte har i en årrække fungeret som holdingselskab for shippingselskabet Lerche-Henriksen & Møller A/S (LHM) i Vejle, og tidligere på året gennemførte man her et opkøb af konkurrenten Charles Petersen Vejle A/S (CPV). Så reelt overtager Svane ikke aktiemajoriteten i bare én – men hele to virksomheder i én manøvre.

“Tendensen går også i vores branche mod konsolidering – at samle kræfterne i større enheder. Denne sammenlægning giver nogle fordele og nye muligheder i begge havne – både for at tiltrække nye kunder samt servicere nogle i øvrigt meget loyale kunder mere effektivt,” lyder det fra administrerende direktør hos Svane Shipping, Jesper Hansson.

Også for LHM- og CPV-ejer, Jacob Bogh Nielsen, giver sammenlægningen af shippingvirksomhederne god mening.

“Det er da en optimal måde at skabe fremtid vækst i vores lokale havne og samtidig fastholde arbejdspladser og nogle dygtige medarbejdere her. Vejle Havn har nogle virkelig gode åbne arealer til bulk, skærver, flis og den slags, mens Svane råder over store pakhusfaciliteter i Kolding. Det gør det muligt at segmentere mere og øge fragtmængden begge steder uden at havnene kapitaliserer på hinanden,” siger Jacob Bogh Nielsen, der har stået i spidsen for LHM siden 2016.

Rent praktisk bliver ledelsen af aktiviteterne i Vejle fremover et samarbejde imellem Jesper Hansson og Jacob Bogh Nielsen. Sidstnævnte fortsætter nemlig som medejer.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
5BF78A44-770C-4D10-BE3D-149A6C91D5FD
Mangler i dansk kontrol af ballastvand – Ministeren er bedt om svar

Relaterede artikler